301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
30 Ocak 2021 - Cumartesi 18:20 Bu haber 1041 kez okundu
 
Adana'da Dikkat çeken İsimler!
Adana'da Dikkat çeken İsimler!
AKTUALİTE Haberi


Özel Haber; Fatoş TEKBAŞ

Adana’ya yön verenler.

Gelecek sayıda Adana’da kenarda kıyıda kalmış, sessiz kahramanlara yer vereceğiz

 

Zeydan Karalar

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı. Yıllar sonra ilk defa belediyede çalışanlar günü gününe maaşlarını alıyor. Başkanı farklı kılanda buraya taşı yan bu sorun oldu. İktidara rağmen bütün hizmetlere yetişmeye çalışıyor. İki yılı geride bıraktı. Belediyeyi bir sihirbaz edasıyla yönetmeye devam ediyor.

 

Tuncay Sonel

Devlet halkına asla ceberut yüzünü göstermez. Demek ki analar helal süt emiş yiğitlerde doğururmuş. Tıpkı efsane Vali Recep Yazıcıoğlu gibi. 50 yıllık ömrü başarılarla dolu. İlin en büyük mülkü amiri olsa da, halkın içinde, halkın vicdanı ve halkın sesi adamı olmaya devam ediyor.

 

Tamer Dağlı

Adana Ak Parti Milletvekili Tamer Dağlı Ankara’ya taşınmayan tek vekil. Bir anket yapılsa en sevilen siyasi figürlerin başında gelir. Haftanın dört günü hep Adana’da ve halkın içinde. Toplantılara ve etkinliklere pandemi de olsa katıl maya özen gösteriyor. Ak Parti tabanın sesi ve rahatlıkla ulaşılan bir siyasetçi.

 

Yasemin Şule Özülkü

İş kadını. Kendini aşmış, kanıtlamış biri. İş yerini bir orkestra şefi gibi yönetiyor. Bütün STK’lara üye ve destek çıkmaya devam ediyor. Hem kariyer yaptı, hem iki çocuk annesi oldu. Ak Parti Büyükşehir Bele diyesi Meclis Üyesi. Hemen her yere yetiş meye çalışıyor. Siyaset çıtası çok yüksek. Taban tarafından seviliyor. Adeta zamanla yarışıyor.

 

Muharrem Varlı

 23, 24, 25 ve 26. Dönem MHP Adana Milletvekili. Neredeyse çeyrek asırdır milletvekili. sevilen sayılan bir siyasetçi. Eğitimci ve çiftçi. Siyaset biraz dalgalı olsa da, dik ve net duruşu ile zaman onu hep haklı çıkardı. Her fırsatta halkın içinde, halkla birlikte olmaya ve sorunları dinlemeye devam ediyor.

 

Meryem Tuncel

Türkiye’nin gururu bilim insanı. Uzun yıllar ABD’de kaldı. Çukurova Üniversitesi’ne rektör olarak atandı. Belki bir şeyleri değiştirir ve üniversitede ki birimleri harekete geçirerek, Adana sorunlarına katkı sağlar. Umutla bekliyoruz. Şansızlık olsa gerek, pandemi nedeniyle öğrencide yok. O da ziyaretlerini sürdürüyor. Gündemde kalmayı başarıyor.

 

Ahmet Zenbilci

İki dönem Ak Parti Sarıçam Belediye Başkanlığı yaptı. Belediye hizmet binasını Sarıçam’a kazandıran isim oldu. Ahmet Zenbilci iyi bir hatip, Ankara ile ilişkileri yüz numara. Tabana dayalı siyaset yapmaya özen gösteriyor. Telefonu 24 saat açık ve mutlaka insana döner. Ak Parti tabanın sevdiği isimlerin başında geliyor.

 

Mehmet metanet Çulhaoğlu

1 dönem MHP de ve şimdi de İYİ Parti Adana Milletvekili olarak TBMM’nde Adana’yı temsil ediyor. Taban siyaseti yapıyor. Hükümeti yakından takip ediyor ve soru önergeleriyle önemli konulara parmak basıyor. Adana halkının yakından tanıyıp sevdiği bir isim. Siyasette maraton koşmaya devam ediyor. 

 

Akif Kemal Akay

2019 yılında belediye başkanı seçilerek yeniden doğdu gibi. Herkes yaşına takmış gibi. Ama o yaşın insanı değil. Hele çocuklarla basketbol oynaması, delikanlı gibi hoplayıp zıplaması, gencim diyenlere taş çıkardı. Seyhan ilçesine yaptığı hizmetleriyle belediye başkanı olarak övgüyü hakkediyor.

 

Soner Çetin

Çukurova’nın gülen yüzü olarak tanımlanıyor. İkinci döne mi. Her hafta sos- yal medya aracılığıyla halkla bir araya gelerek, her türlü soruya rahatlıkla yanıt veriyor. Sabahın altısında emekli evlerini ve muhtarları ziyaret ederek sorun dinliyor. Belediyecilik ve sosyal hizmetleriyle Adana’da konuşulmaya devam ediyor.

 

Serdar Seyhan

Başarılı bir siyasetçi, CHP il başkanlığı ve iki dönem Meclis Üyeliği yaparak kıvrak zekasıyla, nüktedanlığı ile lafını hiç kimseden sakınmadan söyleyen Serdar Seyhan, 79 meclis üyesi arasında farkını fark ettiren siyasetçilerin başında gelmeye devam ediyor.

 

Recai Mercimek

Adana siyasetine Özal ile birlikte girdi. Hep merkez sağda siyaset yaptı. çizgisi hep düz oldu. Taban siyasetine ağırlık veren bir siyasetçi. Yıllarca Ak Parti’de siyaset yaptı. Meral Akşener’in yanında yer alarak, İyi Parti’nin ağır tüfeklerinden biri haline geldi. Adana siyasetinde bir Recai Mercimek ağırlığı her zaman var.

 

Cemal Demirdağ

MHP Karaisalı Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Kanunlar Komisyonu Başkanı olan Cemal Demirdağ, yerinde yaptığı konuşmalarla mecliste ön plana çıkıyor. MHP’de kalıcı siyasetçilerin başında görünüyor.

Cemal Demirdağ gelecek vaat eden siyasilerin başında geliyor.

 

İsmet Yüksel

CHP Yüreğir ilçe başkanlığı ve yine belediye başkan adayları arasında yer aldı. Mücadeleci yanı takdirle karşılandı. Karaisalı olmasına rağmen, kendini Yüreğir’li olarak görüyor. Yüreğir ilçesinin mr’nı çekmiş bir siyasetçi, girmediği sokak, tokalaşmadığı Yüreğir’li yok.  Adana sağlam karakterli bir siya setçi kazandı.

 

Rifat Söylemez

Kalemi kan damlatıyor, kah gül. Kırar ama asla satmaz. Erol Erk ekollünden gelme. Gözü pek olduğu kadarda cesurdur da. Söylediklerinin arkasındadır. Bugüne kadar asla kimseyi satmadı. Atatürkçüdür. Türkiye Cumhuriyeti ilkelerine sıkı sıkıya bağlıdır. Elini taşın altına koyan bir gazetecidir. Rıfat Söylemez gazeteciliği konuşulmaya devam ediyor, edecekte.

 

Hülya Erdem

CHP Ceyhan Meclis üyesiydi. Kadir Başkan görevden alınınca meclis çoğunluğu ile Ceyhan Belediye Başkanı oldu. Sanki hayatının ikinci dönemini yaşıyor gibi. Hülya Erdem devleti çok iyi tanıyor, çünkü kaymakamlıkta görevliydi. 10 ayda Ceyhan’a verdiği hizmetlerle adını gönüllere kazıyarak siyasette de kalıcı olacağını gösterdi.

 

Mehmet Ay

Başarılı avukat. Yıllarca Ak Parti’nin bütün kademelerinde ve Gençlik Kolları il Başkanlığı görevini yaptı. Sonra Milletvekili Adayı oldu. 20 19 kasım ayında Ak Parti İl başkanlığına atandı. Gelişi ile partiye canlılık getirdi. Pandemi dinlemeyerek il ve ilçeleri, STK’ları, kurumları gezdi. Siyaset yaptı verdi veriştirdi ve hep gündemde kalmayı bildi.

 

Göktürk Boyvadaoğlu

İYİ Parti ile Adana bir siyasetçi kaz- andı. Başkan sürekli halkın içinde, halkla beraber. İYİ Parti’nin 2 millet -vekili olmasına rağmen İsmail Koncuk ile hareket etti. Koncuk Parti’den istifa etsede, herkesin beklediği istifayı yapmayarak partisinde kalarak davasına sahip çıktı. Adana siyasetinde kalıcı olacağa benziyor.

 

Sadullah Kısacık

Genç dinamik bir siya setçi. Yıllarca Ak Parti’de ilçe yöneticiliği ve 6 ay milletvekilliği yaptı. Sonra yollarını ayırdı. Deva Partisi Genel Baş kanı Sadullah Kısacık’ı teşkilatı kurması için görevlendirdi. Kılı kırk yardı ve bütün Adana’yı temsil eden ve kucaklayan liste ile teşkilat yapılandırmasını sonlandırdı. Tabi ki bu başarısıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Yolu daha uzun ama bu enerjiye de sahip.

 

Efsun Tekyeten

Gazeteciliğe Olay gazetesi ile girdi. Sonra Ak Ajansı kurarak Adana’da da bir kadının reklam ve organizasyonda başarılı olabileceğini gösterdi. Ak Ajansı bir çocuk gibi büyüterek 25 yaşına getirdi. Çok çalıştı, şimdi Çukurova Giad Yönetim kurulunda bir iş insanı.

Bir kadın olarak iş insanı olarak aş ve iş sağlıyor.

 

Kazım Özgan

Kazım Başkan aslın -da mimar olsa da. Belediyeciliğin kitabını yazsa yeridir. Sivas Belediyesinde Temel Karamollaoğlu ile çalıştı. Annesi kadir gecesin de doğurmuş olmalı ki, girdiği siyasi parti ikinci gelmesine rağmen, YSK’nın kararıyla Kazım Özgan yeniden başkanlık görevi verildi. Hizmetleriyle Kozan halkıyla yeniden gönül birliğine girdi.

 

Fatih Kocaispir

Fatih Mehmet Koaispir Yüreğir Beledi ye Başkanı olsa da, Yumurtalık’ta Doğu Akdeniz Petrol Rafinerisi Projesinde koordinatör olarak görevli. Ceyhan–Yumurtalık Bölgesin de enerji-stratejik yatırımların geliştirilmesinde; sorunlar, çözüm önerileri ve yönetim modelleri ve ayrıca; Bürokrasi Kavramı, Küreselleşme ve Bürokrasi, Türk Bürokrasisinin Özgün Yapısı ile ilgili çalışmalar yapmış. Hem hukukçu, hem siyasetçi hem de bürokrat olma yolunda başarıyla ilerliyor.

 

Bilal Uludağ

Sarıçam Belediye Baş kanlığını 2’nci dönemdir sürdürüyor. Başkan Bilal Uludağ'ın talimatıyla, Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına saldırması üzerine başlatılan operasyonlara destek vermek amacıyla belediye binası ve ilçe merkezinde birçok alana Türk bayrağının yanına Azerbaycan bayrağı da astırarak, coşkuyu artırdı. MHP Teşkilatıyla Sarıçam halkına inerek aynı zaman da siyaset yaparak adından söz ettiriyor.

 

Sevil Can

Ak Parti il teşkilatın da ilk defa bir kadın siyasetçi, Kadın Kolları İl başkanlığı görevini uzun soluklu sürdürüyor. Milletvekilliği seçimlerini kıl payı kaçırdı. Şimdi Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üye si ve katip. Halen iki görevini de başarıyla sürdürüyor, siyasetti de elden bırakmıyor.

 

Yusuf Arısoy

Genç yaşta Erdoğan hayranı olarak siyasete girdi. Ak sevdamız diyerek yola çıkan ve siyaset yapan Arısoy’un Google da bir sayfası var. “Pozantı’ya adanmış bir hayat” diyor. STK’lara önem veriyor. İş insanı olan Arısoy, inşaat mimarlık ve mühendislik hizmetleri veren şirketlerde işletmecilik yapıyor. Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve katip olarak dikkat çekmeye devam ediyor.

 

Mustafa Çay

Sanatçı başkan. Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Biriminde Ankara, Diyarbakır ve Adana illerinde 18 yıl boyunca Sertifikalı Terör Uzmanı ve Psikolojik Harekat Uzmanı olarak görev yaptı. Mecliste sözünü sakınmadan dan dan konuşuyor. MHP’li Bele diye Başkanı Mustafa Çay, Pozantı’ya sayı sız hizmetler yaparak, ikinci döneminde de başkan olarak görevini sürdürüyor. Kurumlarla arası çok iyi.

 

Necip Topuz

Başkan veteriner hekim. MHP’den Belediye Başkanı. 2001-2006 yılları arasında 5 yıl boyunca hem Ülkü Ocakları Veterinerlik Fa kültesi Başkanlığı Hem Uludağ Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği, MHP Kara taş İlçe Teşkilatında İlçe Yöneticiliği ve Ülkü Ocakları Kara taş İlçe Kurucu Baş kanı olarak görev yaptı. Sahil kentinde başkanlık yapan Topuz hizmetleriyle dikkat çekmeyi başarıyor.

 

Abdullah Kaçar

Karaisalı Belediye Meclis Üyesi, aynı zamanda MHP Büyükşehir Bele diye Meclis Üyesi. Ticaret Borsası Yönetim kurulu Üyesi. Zaman zaman mecliste söz alarak temsil ettiği ilçenin hizmet alabilmesi ve yolların yapımı için konuşmalar yaparak, dikkatleri üzerine çekiyor. Mecliste konuşmalarıyla gündemde kalmayı başarıyor.

 

İhsan Topçu

Adana’da Topçu ailesini bilmeyen yok gibi. Ömer Topçu iki dönem Yüreğir Belediye Başkanlığını başarıyla yaptı. İhsan Topçu ise hep geride durdu. İş insanı olarak hayatını devam ettirdi. Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak meclise girdi. Meclis’te Topçu ve Durak soy isimleri bulunuyor. Etkin siyaset yapmasa da, Adana’nın gurur duyduğu Topçu  isimler mecliste.

 

Ali Pamuk

Ali Pamuk, Ak Parti’de siyaset yapan Pamukların yakın akrabasıdır. sülale geniştir. Bir yer işaret edildiği zaman orası refaha kavuşur. Destek verdikleri takdirde de kalkınır. Ali Pamuk bir iş insanı ve siya setçi. Ak Parti Yüreğir Belediye Meclis Üyesi. Pamuk ailesini Yüreğir Meclisinde temsil ediyor. 

 

Selahattin Kılıç

Selahattin Kılıç eski Akıncılar Mahallesi muhtarlığını başarılı bir şekilde yaparak, tercihini siyasetten yana kullandı. Ak Parti Yüreğir Beledi ye Meclis üyesi olan Kılıç aynı zamanda Yüreğir Belediyesinde muhtarlardan sorumlu Koordinatörlüğün başına getirildi. Hemen her gün mahalle ziyaretleri yapıyor, taziye yerlerini boş geçmiyor. Sorun dinliyor, başkanın selamını iletiyor.

 

Hasan Dönmez

Hasan Dönmez iş insanlarından Abdullah Dönmez’in kardeşi. İnşaat sektörüne ne lazımsa hepsini satarlar. Namuslu dürüst iş insanılar. Adana’da çok güzel isimleri var. Hasan Dönmez elini taşın altına koyarak Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi oldu. Bu işi hakkıyla yapmaya devam ediyor.

 

Kemal Çelik

Alevi Kültür Dernekleri Adana Şube Başkanı Kemal Çelik, hem siyaset, hem meclis üyeliğini birlikte yürütüyor. Başkan Kemal Çelik, pandemi nedeniyle toplantılara ara verdi. Önce sağlık diyor. CHP  Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan Kemal Çelik, yeri geldiğinde konuşur ve taşı gediğine koyar.

 

Metin Buga

Bir dönem CHP şimdi ise MHP meclis üyeliğini başarılı bir şekilde yapıyor. MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, Baş kan Topuz’un en büyük destekçisi. Vatan, millet ve Atatürkçülük sevgisini kimseyle tartışmaz bile. Paylaşımları onu gösteriyor. Karataş halkının sorunlarını birebir başkana direk anlatıyor.

 

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Adana'da, Dikkat, çeken, İsimler!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı