301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
01 Aralık 2023 - Cuma 19:32 Bu haber 223 kez okundu
 
Adana Barosu'nda 16 avukat ruhsatını aldı
Adana Barosu'nda 16 avukat ruhsatını aldı
AKTUALİTE Haberi


Adana Barosu'nda stajlarını başarıyla tamamlayan 16 avukata ruhsatları düzenlenen törenle takdim edildi. Törene Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, BAM Cumhuriyet Savcısı Cumali Tülü, BAM 1. Ceza Dairesi Üyesi Semra Demirer, Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Tolga Onur, Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Aydın Karakaş, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Baro Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Yönetim Kurulu Üyeleri ve diğer önemli isimler katıldı.

Baro Başkanı Gökayaz, konuşmasında toplumda ve meslek alanında artan şiddeti vurgulayarak, Türkiye Barolar Birliği Başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve baro başkanlarıyla birlikte İçişleri Bakanı Ali Yerlikayı'yı ziyaret edeceklerini belirtti. Ayrıca, TBB Olağanüstü Genel Kurulu'nda avukata yönelik şiddet, mesleki gelişmeler ve reklam yasağının ana gündem maddeleri olacağını açıkladı. Gökayaz, genç avukatların meslekte uzmanlaşmalarını desteklemek adına sertifikalı eğitim programlarının devam ettiğini ve İnsan Hakları Haftası kapsamında "Anayasa Yargısının Yargısal Aktivizmi; İnsan Hakları" konulu bir panel düzenleyeceklerini ifade etti.

Meslek yemini ederek avukatlık ruhsatnamesini almaya hak kazanan avukatlar; Beytullah Yalım, Nagihan Yıldız, Ayşe Nurcan Kaysanık, Perize Çil, Zahide Arpağ, Ahmet Yalınız, Hamza Oğuzhan Bayram, Yılmaz Furkan Çay, Hava Nur Gök, Aylin Demirer, Ragıp Furkan Sakarya, Ayşe Aybüke Songür, Semiha Aksoy, Nesibe Aslan, İbrahim Subaşı ve Mümin Kaan Özbilen.

Av. Gökayaz, ruhsat alan avukatlara da seslenerek, "Bugün Avukatlık andını okuyarak aramıza katılacak olan 16 meslektaşım, birbirinden kıymetli bürolarda bir yıllık stajlarını başarılı bir şekilde tamamladılar. Aileler, bugün avukatlık andını okuyarak aramıza katılacak meslektaşlarımıza tüm özeni, ilgiyi gösterdiler. Mesleğin ilk yılları zordur. Sabır, inat ve azimle çalışarak her zorluğu aşacağınıza inancım tamdır. Bu ülkenin sizlere ihtiyacı var. Ailelerin gözü arkada kalmasın. Adana'da baro var, Adana Barosu var. Hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Törende stajlarını tamamlayan 16 avukatın avukatlık andı okunarak ruhsatnameleri takdim edildi. Törende duygu ve düşüncelerini ifade eden avukatlar, meslek üstadları tarafından cübbeleri giydirilip ruhsatnameleri Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz tarafından takdim edildi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Adana, Barosu'nda, 16, avukat, ruhsatını, aldı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı