301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
02 Ağustos 2021 - Pazartesi 21:03 Bu haber 340 kez okundu
 
ADAMOB HEYETİ YANGIN BÖLGELERİNDE
ADAMOB HEYETİ YANGIN BÖLGELERİNDE
TEKNOLOJİ Haberi


Adana Akademik Meslek Odaları Birliği (ADAMOB) Heyeti orman yangınlarının oluştuğu bölgelerde durum tespiti yapmak ve yapılan yardımların durumunu takip etmek üzere yangın bölgelerinde incelemelerde bulundu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, TMMOB Adana İKK Sekreteri Ahmet Uncu, Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Mehmet Tatar ve Adana Eczacı Odası Denetleme Kurulu Üyesi Ecz. Hakan Deniz’den oluşan heyet Kozan ve Aladağ Orman Yangın bölgelerinde durum tespiti yaptılar.

 

TÜM HALKIMIZIN YÜREĞİ YANDI

Tüm halkın yüreğini yakan yangınlar için açıklama yapan ADAMOB dönem sözcüsü ve Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “ADAMOB olarak yangın bölgesinde yanan orman, yerleşim yerleri ve felakete uğrayan vatandaşlarla görüştük, geçmiş olsun mesajlarımızı ilettik, ADAMOB bileşeni kurumlardan toparladığımız çeşitli yardımları ilgili yerlere ulaştırdık. Heyet olarak yaptığımız incelemelerde; yangına maruz kalan köylerin birçoğunda elektrik ve su kesintileri sorun oluşturduğu, elektrik hatları ve trafolar zarar görmesi nedeniyle elektrik ihtiyacının bazı kesimlerde jenaratör ile sağlandığı görülmüştür. En önemli ihtiyaçların başında su ihtiyacı olduğu tespit edilmiş ve öncelikle bu ihtiyaca göre çalışma yapılmıştır. Adana Büyükşehir Belediyesi Derman ekipleri aracılığıyla kumanya, yemek, su ve ayran dağıtımını yapıldığı, yatak, battaniye, buz, hijyen seti ve hayvan maması dağıtımının da devam ettiği görülmüştür. Adana Valiliğinin, Adana Büyükşehir ekiplerinin, Orman Bakanlığı ekiplerinin ve kolluk güçlerinin sahada vatandaşların gereksinimleri için bulunduğu görülmüştür. ADAMOB olarak en kısa sürede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanacağı ve ormanlarımıza yeniden kavuşmamız için tüm çalışmalarda yer almaya hazır olduğumuzu ilettik. Bir daha bu felaketleri yaşamamak için de tüm önlemlerin alınması gerektiği ve bu tür engebeli ve ulaşılması zor arazilerde havadan müdahalenin ne kadar önemli olduğunu görerek bu amaçla ülkenin ihtiyacı olan uçak ve helikopterlerin bir an önce alınması gerektiğini ilgililere söyledik.“ dedi.

 

YAPILAN TESPİTLER

AFAD Merkezinden alınan en son bilgilere göre; 28 Temmuz 2021 tarihinde Adana ve ilçelerinde 21 farklı noktalarda orman yangını meydana gelmiştir.

Adana Merkez ve Feke’de ormanlık alanda başlayan yangın müdahale sonucu kısa zamanda söndürülmüştür.

Aynı gün ve aynı saatlerde Kozan ilçesinden Akdam, Salmanlı, Kızlarsekisi, Ergenuşağı, Bağözü, Gökgöz, Kuytucak, Velicanlı, Mansurlu ve Akarca mahallelerinde,  Aladağ ilçesi Topallı, Boztahta mahallerinde orman yangınları çıkmıştır. Yangınlar aşırı sıcak, kuru hava ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılmıştır.

Aladağ ilçesinde söndürme çalışmaları devam eden orman yangını, şiddetli rüzgarın da etkisiyle 29 Temmuz günü İmamoğlu ve Karaisalı ilçelerine de sıçramıştır. İmamoğlu ilçesi Üçtepe mevkisinde ve Hacıhasanlı-Otluk mevkileri arasında ki 3-4 mahallede etkili olan yangına, iş makineleriyle de müdahale edilmiştir.

Kozan ilçesinden Akdam, Akarca, Salmanlı, Kızlarsekisi, Ergenuşağı, Gökgöz, Kuytucak ve Velicanlı mahallelerinden 2.705, Aladağ ve Karaisalı ilçelerinden ise 617 olmak üzere toplam 3.322 vatandaşımızın tahliyesi gerçekleştirilmiştir.

Kozan Kızlarsekisi mevkiinde mahsur kalan 2 vatandaşımız kurtarılmıştır.

Tahliye edilen bölgedeki insanların barınma sorunu yakınları ve Valilik, Kaymakamlık, Belediye gibi kurumlar tarafından giderilmiş.

Şu an için geçici barınma alanlarına ihtiyaç olmadığı ifade edilmiştir. Yangınlarda can kaybı yaşanmamıştır. Meydana gelen yangınlardan 7 vatandaşımız etkilenmiştir. Dumandan etkilenen kişi sayısının az olduğu ancak yoğun tıbbi takip gerektiren kişi olmadığı bildirilmiştir.

Yangın nedeniyle Aladağ-Topallı Mahallesi'nde 20 ev yanmış, 8 hayvan ise telef olmuştur. Yangın bölgesine Adana Tarım ve Orman Müdürlüğü, Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana AFAD İl Müdürlüğü, diğer illerden helikopter, itfaiye, arazöz, su tankeri, iş makinaları ve çeşitli yardım araçları ile müdahale edilmiştir.

Yangının üçüncü gününde tüm yangınlar kontrol altına alınmış, söndürme ve soğutma çalışmaları devam etmektedir.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ADAMOB, HEYETİ, YANGIN, BÖLGELERİNDE,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı