301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
07 Şubat 2024 - Çarşamba 22:10 Bu haber 160 kez okundu
 
ADININ SPOR TESİSİNE VERİLMESİ İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ”
ADININ SPOR TESİSİNE VERİLMESİ İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ”
SPOR Haberi


DEPREMDE EŞİYLE BİRLİKTE YAŞAMINI KAYBEDEN

METİN MUHACİR İÇİN ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

HENTBOL FEDERASYONU İL TEMSİLCİSİ SEZER: “METİN KARDEŞİMİZİN

ÇGC BAŞKANI ESENDEMİR: “BİNLERCE ÖĞRENCİYİ SPORLA TANIŞTIRAN

METİN ÖĞRETMENİ UNUTMAYACAĞIZ”

Geçen yıl Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay’da eşi Nuran Muhacir ile günlerce enkaz altında kalarak yaşamını kaybeden Milli Hentbolcu Metin Muhacir için mezarı başında anma töreni düzenlendi.

Asri Mezarlık’ta gerçekleştirilen törende Kur’an-ı Kerim’den ayetler okunmasının ardından konuşan Hentbol Federasyonu Adana İl Temsilcisi ve Adana Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Gökhan Sezer, depremde ailesinden 28 kişiyi kaybettiğini, bu acının bir daha yaşanmamasını dileğinde bulundu.

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç’ın selamını ileten Sezer, Metin Muhacir’in özellikle hentbol sporuna önemli katkılarının bulunduğunun altını çizerek, adının bir spor tesisinde yaşatılması için gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi.

‘METİN MUHACİR ÖZEL BİRİYDİ’

Törende konuşan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (ÇGC) ve eski Hentbol Hakemi Cafer Esendemir, Şehit Ahmet Mehmet Oruç Spor Lisesi Müdürü Hikmet Okur, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Caner Taymış, takım arkadaşları Prof. Dr. Osman Metin Yavuz, Mehmet Bilbek, konuşmalarında şunlara yer verdiler:

“Metin Muhacir ve eşine rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun, aileye sabırlar temenni ediyoruz. Metin Muhacir Adana’dan ve Çukobirlikspor’dan milli takıma giden ilk sporcuydu. Ayrıca spor akademisi mezunu olan Muhacir; uzun yıllar beden eğitimi öğretmenliği yaparak binlerce öğrencinin sporla tanışmasına öncülük etti.

Metin Muhacir; uzun yıllar Hentbol Federasyonu il temsilciliği de yaparak, okul-kulüp müsabakalarında koordinatörlük yaparak hentbol sporuna katkılar sağladı.

6 Şubat 2023’te merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 İl’de can ve mal kayıplarına yolaçan depremde eşiyle birlikte vefat etmesi, hepimizi derinden duygulandırdı. Bizler için özel birisi olan Metin Öğretmeni asla unutmayacağız.”

SPOR LİSESİ ÖĞRENCİLERİ TÖRENE DESTEK VERDİ

Asri Mezarlığı’nda gerçekleştirilen anma törenine Spor Lisesi öğretmen ve antrenörleri Kamuran Şarlıoğlu ve Ali Rıza Yeşil ile birlikte katılan 40 kadar kız ve erkek öğrenci Metin Muhacir’in başarılarının kendilerine model olacağını ifade ettiler.

Metin Muhacir’in oğlu Mehmetcan Muhacir, babasının kendini ziyaret için gittiği Hatay’da depremde kaybetmenin büyük acını yaşadığını, ancak babasının çok sevilmesi, takım arkadaşları ve öğrencilerinin ilgisi, ayrıca spor tesisine babasının adının verilecek olmasından dolayı acısının hafiflediğini belirterek törene katılanlara teşekkür etti.

Bu arada Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, Metin Muhacir’in oğlunu arayarak başsağlığı ve sabır dilemesinin yanı sıra törene çelenk gönderdi.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ADININ, SPOR, TESİSİNE, VERİLMESİ, İÇİN, ÇABA, GÖSTERECEĞİZ”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı