301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
13 Mart 2023 - Pazartesi 21:53 Bu haber 456 kez okundu
 
10 MART KORBAŞILARI ANMA GÜNÜ İLGİYLE HATIRLANDI.
10 MART KORBAŞILARI ANMA GÜNÜ İLGİYLE HATIRLANDI.
DÜNYA Haberi


Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sayın Osman Beg, 6 Şubat'ta yaşanan deprem sebebiyle bu yılki 10 Mart Korbaşıları Anma Gününü kabristan ve Türkistan Korbaşılar Parkı'nın ziyaretiyle gerçekleştirdi.

Türkistan İstiklali ve Türkistan tarihi için önemli bir yeri olan Korbaşı Şir Muhammed BEK'in vefatının sene-i devriyesi olan 10 Mart, Korbaşıları Anma Günü olarak kabul edilmişti. Her yıl 10 Mart Korbaşıları Anma Gününde günün anlam ve önemini içeren konferanslar düzenleniyor ve önemli katılımlar sağlanıyordu. Bu yıl ülkemizde 6 Şubat'ta yaşanan şiddetli deprem sebebiyle 10 Mart Korbaşıları Anma Günü, kabristan ve Türkistan Korbaşılar Parkı'nın ziyaretiyle gerçekleştirildi.

Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sayın Osman Beg, konuşmasına depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileyerek başladı. Kabristanda okunan Kur'an-ı Kerim, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ruhuna, şehitlerimizin ve gazilerimizin ruhuna bağışlandı.

Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sayın Osman Beg, 10 Mart Korbaşıları Anma Gününde Korbaşı ruhunun hâlâ diri olduğunu gördüğü için, birlik ve beraberliğin her şeye rağmen devam ettiği için minnettar olduğunu dile getirdi. Türkistan Milli İstiklal Hareketi olan Korbaşılar Hareketine önem veren ve bu tarihe sahip çıkan Sarıçam Belediye Başkanı Sayın Av. Bilal Uludağ'a, MHP Genel Başkan Danışmanı Sayın Hüseyin Sözlü'ye, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sayın Sultan Raev'e, Adana Özbekistan Fahri Konsolosu Sayın İlker Medeni'ye 10 Mart Korbaşıları Anma Gününe katılımları için en içten teşekkürlerini sundu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: 10, MART, KORBAŞILARI, ANMA, GÜNÜ, İLGİYLE, HATIRLANDI.,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı