301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
01 Ocak 2024 - Pazartesi 21:03
 
Yeni yıla tecrübelerinizden ders alarak başlayın
Yeni yıla tecrübelerinizden ders alarak başlayın
SAĞLIK Haberi


Karşılık beklemeden hayatınızda olanların kıymetini bilin

Yeni bir yıla girerken psikolojik iyi oluşun desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan uzmanlar iyi ilişkiler ve iyi olmanın önemine dikkat çekiyor. Psikolojik iyi oluş ve mutluluk için tecrübelerden ders alınması gerektiğini ifade eden Uzman Klinik Psikolog Dr. Yıldız Burkovik, dostluğun, iyilik yapmanın ve iyide olmanın insanı mutlu eden faktörler olduğuna değindi.

Dr. Yıldız Burkovik: “Hiçbir şekilde bir beklentisi yoktur bir dostun. Hiçbir şey beklemeden birbirimizi karşılıksız olarak sevebilmek, karşılıksız olarak değer verebilmek önemlidir.”

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Psikoloji Hizmetleri Genel Koordinatörü ve Uzman Klinik Psikolog Dr. Yıldız Burkovik, yeni bir yıla başlarken psikolojik iyi oluşu destekleyecek ve mutluluk sağlayacak önerilerde bulundu.

Yeni yılda tecrübelerden ders alınmalı

Yeni yılda psikolojik iyi oluş ve mutluluk sağlayacak ilk önemli noktanın ‘tecrübe’ olduğunu ifade eden Uzman Klinik Psikolog Dr. Yıldız Burkovik, “Tecrübelerimiz her şeyden çok değerlidir. O tecrübelerden ders alıp onlara göre yaşantımızı ilerletebilmek, bunun doğrultusunda o süreci takip ederken öğrendiklerimizi etrafa saçabilmek ve yanlış bir durum olduysa da onları da paylaşabilmek çok önemli.” dedi.

Her şeyden önce öğrendiklerimizle birlikte yaşantımızı kurgularken daima sosyal çevreyle birlikte olmamız gerektiğine vurgu yapan Dr. Yıldız Burkovik, bunun nedenini de “Çünkü çevre bizim için hatta tüm canlılar için çok değerli. Bu yüzden çevremize de saygı duyabilmemiz çok daha fazla önemli.” sözleriyle açıkladı.

Karşılıksız yapılan her şey kişiyi mutlu eder 

Dostluğun en önemli şey olduğunun da altını çizen Uzman Klinik Psikolog Dr. Yıldız Burkovik, “Hiçbir şekilde bir beklentisi yoktur bir dostun. Belki de koşulsuz seven, sizi dinleyen, anlayan, algılayan ve gerçeği söyleyen insandır. Gerçeği söylerken birbirimizi kırmamak, birbirimizi kırmadan bir şeyleri anlatabilmek, birbirimizi dinleyebilmek, değer verebilmek, önem verebilmek ve gerçekten insan olabilmek en önemli şeylerdir.” dedi.

İyilik yapmanın, iyi olmanın, iyide olmanın insanı mutlu eden durumlar arasında önde geldiğini aktaran Uzman Klinik Psikolog Dr. Yıldız Burkovik, “İyide olmak, doğruda olmak, çalışmak, bilgili olmak, sevebilmek… Bunların hepsi karşılıksız olan şeylerdir. Hiçbir şey beklemeden birbirimizi karşılıksız olarak sevebilmek, karşılıksız olarak değer verebilmek önemlidir. Yeni yılla birlikte tüm bu güzellikleri hayatınıza katabilmenizi, zaten sahip olanların ise bu güzellikleri kaybetmemelerini dilerim.” diyerek sözlerini tamamladı. Doi numarası: https://doi.org/10.32739/uha.id.43514

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Yeni, yıla, tecrübelerinizden, ders, alarak, başlayın, ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı