301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
15 Mart 2023 - Çarşamba 21:33
 
"Sel değil rant ve talan felaketi!"
"Sel değil rant ve talan felaketi!"
SİYASET Haberi


Ayhan Barut, depremin ardından sel felaketinin vurduğu deprem bölgesinden AKP iktidarına tepki gösterdi

"Sorumlular bulunsun, hesap sorulsun"

"Sahipsizliğin acı tekrarı görüldü"

ADANA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, depremin ardından sel felaketinin vurduğu Adıyaman ve Şanlıurfa'da yaşamını yitiren yurttaşlarla ilgili AKP iktidarını sert sözlerle eleştirdi. Yaşanan vahim tabloyu "Sel değil rant ve talan felaketi!" olarak yorumlayan Barut, "Dere yataklarını imara açanlar, düzensiz yapılaşmaya izin verenler, bilimi değil rantı esas alanların vicdanı rahat mı? Salgında olduğu gibi deprem felaketinde de yurttaşlarımız sahipsiz kaldı. Kendi imkanlarıyla konteyner bulan, çadırlara sığınan yurttaşlarımız Adıyaman'da, Şanlıurfa'da sel vurgunuyla can verdi, kayboldu. Başımız sağolsun, geçmiş olsun. Kayıp yurttaşlarımız sağ salim bulunsun. Bu vahşetin sorumlularından hesap sorulsun" dedi.

"SAHİPSİZLİK ACI ŞEKİLDE TEKRAR GÖRÜLDÜ"

Asrın ihmaliyle boyutları katlanan deprem felaketinin ardından deprem bölgesinde günlerdir süren aşırı yağışlarla ilgili konuşan Ayhan Barut, depremzedelerin sığındığı çadırları ve yaşam alanlarını su bastığını, AKP iktidarının uzmanların uyarılarına aldırış etmeyip harekete geçmediğini söyledi. Depremin vurduğu bölgede, Adıyaman ve Şanlıurfa'da deprem mağdurlarının sahipsiz bırakıldığını anımsatan Barut, son yaşanan sel felaketiyle yurttaşların nasıl sahipsiz bırakıldığının acı bir şekilde tekrar görüldüğünü anlattı.

"SORUMLULARDAN HESAP SORULMALIDIR"

Koronavirüs salgını döneminde AKP iktidarının yurttaşlara 5 maske dağıtamadığını anımsatan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Saraylarda oturup ahkam kesenler, gerçekleri saptırıp algı operasyonları yürütenler, bu tuzu kuru beyzadeler salgında olduğu gibi deprem felaketinde de yurttaşlarımızı sahipsiz bıraktı. Ne acıdır ki kendi imkanlarıyla konteyner bulan, oradan buradan yardımlarla buldukları çadırlara sığınan yurttaşlarımız Adıyaman'da ve Şanlıurfa'da sel vurgunuyla can verdi, bazıları kayboldu. Başımız sağolsun, geçmiş olsun. En büyük dileğimiz kayıp yurttaşlarımızın sağ salim bulunması, felaketin acıları daha da büyütmemesidir. Soruyoruz iktidara ve onların yönettiği belediyelerin temsilcilerine, dere yataklarını imara açanlar, düzensiz yapılaşmaya izin verenler, bilimi değil rantı esas alanların, talan peşinde koşanların vicdanı rahat mı? Bilinmeli ki bu yaşanan sel değil rant ve talan felaketidir. Herkesin yüreğini yakan bu vahşetin sorumlularından hukuk önünde hesap sorulmalıdır."

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: "Sel, değil, rant, ve, talan, felaketi!",
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı