301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
29 Kasım 2023 - Çarşamba 22:09
 
“Limon ve mandalina üreticisi 1 liraya alıcı bulamıyor”
“Limon ve mandalina üreticisi 1 liraya alıcı bulamıyor”
SİYASET Haberi


CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, mecliste ve Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı iki ayrı konuşmada narenciye üreticisinin para etmeyen ürünler nedeniyle ağaçlarını kestiğini vurguladı

Narenciye üreticisinin feryadı mecliste; “Narenciye üreticisi kan ağlıyor, hükümet yabancıya kaynak aktarıyor”. “Tarım Bakanı, ölü balık taklidi yapıyor”

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr Müzeyyen Şevkin, Çukurovalı narenciye üreticisinin feryadını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı. Dr. Müzeyyen Şevkin, meclis genel kurulunun yanı sıra Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı iki ayrı konuşmada narenciye üreticisinin para etmeyen ürünler nedeniyle ağaçlarını kestiğini vurguladı.


“REKOLTE YÜKSEK SATIŞ YOK!”
Türkiye narenciye üretiminin neredeyse yüzde 70'ini Çukurovalı çiftçinin sağladığını ve ne yazık ki çiftçinin şu anda kan ağladığını kaydeden Dr. Şevkin, “İhracattaki azalma, işçilikteki artış, girdi maliyetlerinin fahiş yükselişi, işçi bulamama sorunları nedeniyle ürünler maalesef dalında kaldı” dedi. Limon ve mandalinanın 1 liraya alıcı bulamadığını söyleyen Dr. Şevkin, “Çiftçi 7 milyon ton gibi rekor bir rekolte beklerken maalesef ürününü satamıyor. Geçen yıl 902 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracat rakamlarını bu yıl maalesef yakalamak mümkün değil” diye konuştu.


“ÇİFTÇİYE SAHİP ÇIKIN”
Konuşmasında hükümete ve Tarım ve Orman Bakanı’na seslenen Dr. Şevkin, şunları söyledi: “Birkaç kuruş bulmak için kapı kapı dolaşacağınıza Sayın Tarım Bakanına buradan seslenmek istiyorum: Öncelikle Adanalı çiftçiye, Çukurovalı çiftçiye sahip çıkın; bırakın Sudanlı, Ukraynalı, Latin Amerikalı çiftçilere sahip çıkmayı, önce kendi çiftçinize sahip çıkın.”


“ÖLÜ BALIK TAKLİDİ YAPIYORLAR”
Meclis Genel Kurulu’nun yanı sıra TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda da konuyu dile getiren Dr. Şevkin, “Ben Adanalıyım, Adana'da narenciye üreticisi şu anda ağaçlarını söküyor. Sayın Tarım Bakanı kulağının üstüne yatıp ölü balık taklidi yaparken, 80 maddelik sanki çok aciliyeti varmış gibi torba kanun getirilmesini kamuoyunun dikkatine sunmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: “Limon, ve, mandalina, üreticisi, 1, liraya, alıcı, bulamıyor”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı