301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
02 Ekim 2026 - Cuma 11:23
 
GÜRÜL GÜRÜL KİTAP OKUMALI!
GÜRÜL GÜRÜL KİTAP OKUMALI!
KÜLTÜR SANAT Haberi


Adana Şair ve Yazarlar Platformu’ndan sonbaharda kitap okuma çağrısı: “Adana’nın yazarlarını okuyalım, adana edebiyatçılarına destek verelim."

Çukurova’nın bereketli toprağından yükselen edebiyatın daha çok okunması için çağrı yapan Adana Şair ve Yazarlar Platformu, Orhan Kemal’in hafızalara kazınan “Kitap okumalı, gürül gürül” sözünü yeniden gündeme taşıdı. Platform Başkanı Mahmut Reyhanioğlu, yönetim kurulu üyeleri Bünyamin Deniz Kıraç ve  Remzi Yıldırım, Adanalıları kent yazarlarının ve şairlerinin eserleriyle buluşmaya davet etti.

KİTAP, İNSANIN İÇİNDEKİ IŞIKTIR

Adana Şair ve Yazarlar Platformu yönetimi, Turhan Selçuk Sanat Okulu’nda bir araya gelerek kitap, edebiyat ve okuma kültürü üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda, teknolojinin ve hızlı tüketimin hayatın her alanını kuşattığı günümüzde kitabın insan hayatındaki yeri üzerinde duruldu. Kitap okumanın yalnızca bilgi edinmek olmadığını belirten platform yönetimi; öykünün insanı düşündürdüğünü, şiirin duyguyu diri tuttuğunu, edebiyatın ise insanı kendi dünyasının dışına çıkararak başka hayatlara tanıklık ettirdiğini vurguladı.

“ADANA’NIN YAZARLARI 21. YÜZYILIN ORHAN KEMALLERİDİR”

Adana Şair ve Yazarlar Platformu Başkanı Mahmut Reyhanioğlu, Adana’da son dönemde çok sayıda nitelikli eserin okuyucuyla buluştuğunu belirterek, kentte yaşayan yazar ve şairlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Reyhanioğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Son günlerde Adana çapında üyelerimizin birbirinden güzel kitapları yayımlandı. Adanalı yazarlarımız, şairlerimiz; hepsi 21. yüzyılın Orhan Kemalleridir. Adanalı yazarların kitaplarının gürül gürül okunmasına Adana halkını davet ediyorum.”

“KİTAP OKUYAN İNSANDAN TOPLUMA ZARAR GELMEZ”

Kitabın insanı yenileyen ve geliştiren bir güç olduğunu dile getiren Reyhanioğlu, okuma kültürünün toplumun geleceği açısından önem taşıdığını ifade etti.

Reyhanioğlu, “Kitap okuyan insandan toplum içinde asla zarar gelmez. Cahillik olmaz. Öykü, hikâye ve şiir insanı diri tutar. Bilgili insan kitap okuyandır” dedi.

SELLER SULAR GİBİ OKUMALIYIZ

Adana’nın yalnızca tarımı, sanayisi ve tarihiyle değil, edebiyatıyla da öne çıkması gerektiğini belirten Reyhanioğlu, Adanalılara güçlü bir çağrıda bulundu:

“Adana halkını seller sular gibi kitap okumaya davet ediyoruz. Çok yakında edebiyatın farklı versiyonlarını projelendiriyoruz. Bunları da kamuoyuyla paylaşacağız.”

ORHAN KEMAL’İN SÖZÜ BUGÜN DE YOL GÖSTERİYOR

Adana’nın yetiştirdiği büyük edebiyatçı Orhan Kemal’in yıllar önce söylediği “Kitap okumalı, gürül gürül” sözü, Platformun çağrısının da özünü oluşturdu.

Adana Şair ve Yazarlar Platformu, sonbaharın serinliğinde kitap sayfalarının çevrilmesini, şiirlerin okunmasını, öykülerin paylaşılmasını ve Adana’nın kendi edebiyatına sahip çıkmasını istiyor.

Başkan Reyhanioğlu;
" kitap yalnızca bir nesne değil;
Bir hafıza, Bir düşünce,
Bir yolculuk, insanın kendisine tuttuğu aynadır.
Adana’nın edebiyatçıları ise bu aynanın daha çok insana ulaşması için yansıtıyor; 
“KİTAP OKUMALI, GÜRÜL GÜRÜL!”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: GÜRÜL, GÜRÜL, KİTAP, OKUMALI!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı