301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
02 Mart 2024 - Cumartesi 21:08 Bu haber 195 kez okundu
 
“Şubat 2023 Depremleri ve Bölgemize Etkileri” Konulu Sempozyum Sona Erdi
“Şubat 2023 Depremleri ve Bölgemize Etkileri” Konulu Sempozyum Sona Erdi
EĞİTİM Haberi


Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde düzenlenen “Şubat 2023 Depremleri ve Bölgemize Etkileri” konulu sempozyum sona erdi.

Mithat ÖzsanAmfisi’ndekisempozyumun panel bölümünün açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerde Çukurova Üniversitesi ailesi olarak da, her biri paha biçilmez bir değer olan genç evlatlarını kaybettiklerini hatırlatarak “Sevgili öğrencilerimiz kalbimizde daima yaşayacak… Bu felakette kaybettiğimiz tüm canlarımıza tekrar Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

Prof. Dr. Tuncel, üç gün süren sempozyumda; bölgede yaşanan depremlerin nedenleri, bölgemize etkileri, yüzeyde meydana getirdiği deformasyonlar jeolojik açıdan, deprem dalgalarının farklı zeminlere ne şekilde etkilerinin olduğunun jeofizik yönünden değerlendirildiğini söyledi.

Deprem nedeniyle yıkılan ve hasar gören yapıların inşaat mühendisliği,  jeoloji mühendisliği, mimarlık ve şehir planlaması gibi disiplinler tarafından ele alındığını ifade eden Prof. Dr. Tuncel, “Deprem sonrası ilimizdeki mevcut yapı stoklarının depreme karşı güvenilirliklerini değerlendirmek için geoteknik incelemeler ve deprem performans analizleri gibi önemli konular tartışılmıştır.Emeği geçen tüm hocalarımızı kutluyor ve hepinize tekrar saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından ‘Çukurova Üniversitesi Deprem Paneli’ne geçildi. Panelistler Prof. Dr. Sedat Türkmen ‘Deprem Dalgalarının Farklı Zeminlerde Yayılımı ve Hasar Tespiti’, Prof. Dr. İsmail Hakkı Çağatay ‘Depremler ve Yapılar’, Prof. Dr. Tolga Çan ‘Ulusal Sismotektonik Veritabanı ve Türkiye Deprem Tehlike Haritaları’  ve Doç. Dr. Tülin Selvi Ünlü ‘Şehircilik, Kent, Deprem’ konu başlıklarına sunum yaptı.

Panel, soruların cevaplanması bölümüyle sona erdi.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: “Şubat, 2023, Depremleri, ve, Bölgemize, Etkileri”, Konulu, Sempozyum, Sona, Erdi,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı