|
||
| Sosyal-İş’ten Eğitim Sen TİS Sürecine İlişkin İş Bırakma Kararı | ||
| Sosyal-İş’ten Eğitim Sen TİS Sürecine İlişkin İş Bırakma Kararı | ||
| EKONOMİ Haberi | ||
![]() |
||
DİSK Sosyal-İş Sendikası, Eğitim Sen ile yürütülen 8. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecine ilişkin üyelerine bir bilgilendirme notu gönderdi. Sendika, sürecin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine eylem kararı aldığını duyurdu.
TİS Sürecinde Tıkanıklık 26 Mart 2026 tarihli bilgi notunda, Sosyal-İş ile Eğitim Sen arasında yürütülen TİS görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlandığı belirtildi. Bu gelişme üzerine sendikanın “somut eylemsellik” kararı aldığı ifade edildi.
Yarım Günlük İş Bırakma Eylemi Sendika, mevcut tıkanıklığın aşılması amacıyla: 27 Mart 2026 Cuma günü saat 13.30’a kadar Yarım günlük iş bırakma eylemi kararı alındığını açıkladı. Açıklamada, üyelerin sabah işyerlerine giderek işten kaçınma yöntemiyle eyleme katılacakları belirtildi.
Üyelere Çağrı: “Örgütlü Gücümüze Sahip Çıkalım” Sendika yönetimi, iş bırakma sürecinde üyelerden: Sendika önlüklerini giymelerini Eylemi fotoğraflayarak sendikaya iletmelerini talep etti. Eylemin bir uyarı niteliği taşıdığı vurgulanırken, Eğitim Sen yönetiminin çalışanların hak ve menfaatlerini gözeten, günümüz ekonomik koşullarına uygun teklif sunmasının hedeflendiği ifade edildi. “İnsanca Ücret Hakkımız” Açıklamada, TİS’in çalışanlar lehine sonuçlanması için tüm üyelerin eyleme katılımının önemli olduğu belirtilerek şu mesaj verildi: “İnsanca yaşayacak ücret Eğitim Sen çalışanlarının da hakkı.” Sosyal-İş Sendikası, sürecin seyrine göre yeni eylem kararlarının da gündeme gelebileceğinin sinyalini verdi. |
||
|
||
| Etiketler: Sosyal-İş’ten, Eğitim, Sen, TİS, Sürecine, İlişkin, İş, Bırakma, Kararı, |
|
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.








