301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
02 Mart 2024 - Cumartesi 21:44 Bu haber 223 kez okundu
 
Sağlık çalışanlarına artırımlı nöbet ücreti talebi
Sağlık çalışanlarına artırımlı nöbet ücreti talebi
SAĞLIK Haberi


Memur Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık Sen Adana İl Başkanı Bekir Nennioğlu, acil servis, yoğun bakım ve ameliyathane biriminde çeşitli görevler yapan sağlık çalışanlarına artırımlı nöbet ücreti verilmediğini söyledi.

 

Konuyla ilgili Nennioğlu açıklama yaptı. Nennioğlu açıklamasında Adana İl Sağlık Müdürlüğü’ne verilmek üzere hazırlanan dilekçe örneğini paylaştı. Nennioğlu Adana İl Sağlık Müdürlüğü’nden tüm hastanelerin bu birimlerde görev yapanlara artırımlı ücret verilmesi konusunda gereğinin yapılmasını istediklerini belirtti.

 

Nennioğlu dilekçe de şu ifadelerin yer aldığını belirtti.

“Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının 30/08/2021 tarih ve 363 sayılı yazısı

İlgi (a) sayılı yazınız ile Sağlık Bakanlığı’na hitaben Adana Şehir Hastanesinin acil servisi içerisinde yer alan eczane biriminde görevli personele nöbet ücretlerinin yüzde 50 artırılması ödenip ödenmeyeceği ile ilgili olarak görüş talep edildiği belirtilmiştir."

İlgi (b) sayılı Sağlık Bakanlığı yazısında" Bilindiği üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Ek 33 üncü maddesinde; 'Yatak tedavi kurumları, seyyar hastaneler, ağız ve diş sağlığı merkezleri, aile sağlığı merkezleri, toplum sağlığı merkezleri ve 112 acil sağlık hizmetlerinde haftalık çalışma süresi dışında normal, acil veya branş nöbeti tutarak, bu nöbet karşılığında kurumunca izin kullanmasına müsaade edilmeyen memurlar ile sözleşmeli personele, izin suretiyle karşılanamayan her bir nöbet saati için (nöbet süresi kesintisiz 6 saatten az olmamak üzere), aşağıda gösterilen gösterge rakamlarının aylık katsayısı ile çarpılması sonucu hesaplanacak tutarda nöbet ücreti ödenir.  6514/10 md.) Bu ücret yoğun bakım, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetlerinde tutulan söz konusu nöbetler için yüzde elli oranında artırımlı ödenir."

"Ayrıca, 01/09/2019 tarihli Resmi Gazete‘de yayımlanan ve 01/01/2020 tarihi itibariyle yürürlüğe giren 2019/1 sayılı Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararının 'Sağlık ve Sosyal Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme' başlıklı üçüncü bölümünün 'Nöbet Ücreti' başlıklı 7. maddesinde; '657 sayılı Kanunun ek 33 üncü maddesi uyarınca ödenen nöbet ücretleri dini bayram günleri için yüzde 20 artırımlı ödenir. Ayrıca diyaliz ve ameliyathane hizmetlerinde tutulan nöbetler acil gerektiğinden, servis 657 değerlendirmesinden ve sayılı 112 Kanunu'nun sağlık hizmetine ek yapıldığı 33 üncü madde esas alınarak tutulan nöbetler için yoğun bakım, diyaliz, ameliyathane gibi birimlerde nöbet ücreti %50 artırımlı olarak ödenir.' denilmiştir. Nöbet ücretinin yüzde 50 artırımlı olarak ödeneceği hizmet birimleri tek tek sayıldığından, bu kapsamda yapılan artırımlı nöbet ücreti ödemelerinde hizmetin yapıldığı birimin esas alınması ve yalnızca bu birimlerde ve belirtilen bölümler altında gerçekleşen nöbetler için nöbet ücretinin yüzde 50 artırımlı ödenmesi gerekmektedir."

Açık hüküm bulunmasına rağmen hale Acil servis, yoğun bakım ve ameliyathane biriminde çeşitli görevler yapan sağlık çalışanlarına artırımlı nöbet ücreti verilmemektedir.

Uygulama birlikteliği sağlanması açısından tüm hastanelerin bu birimlerde görev yapanlara artırımlı ücret verilmesi konusunda gereğinin yapılmasını arz ederiz.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Sağlık, çalışanlarına, artırımlı, nöbet, ücreti, talebi, , , , , , , , , , ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı