301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
21 Temmuz 2021 - Çarşamba 21:11 Bu haber 637 kez okundu
 
“Kıbrıs yavru vatan değil vatanın ta kendisidir.”
“Kıbrıs yavru vatan değil vatanın ta kendisidir.”
SİYASET Haberi


“Atatürk İstanbul’dan sonra Boğazları da Türk milletine geri verdi.”

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Kıbrıs Barış Harekatı ve Montrö Boğazlar Sözleşmesinin yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın mesajı şöyle;

Kurban bayramını idrak ettiğimiz bugün aynı zamanda milli davamız Kıbrıs açısından da kritik bir adımın yıl dönümü.

Bugün Barış Harekatı’nın seneyi devriyesi.

Kıbrıs Türkünü Rum mezaliminden kurtaran Kıbrıs Barış Harekatı’nın üzerinden 47 yıl geçti.

Bu vesile ile başta ömrünü Kıbrıs davasına adayan KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş olmak üzere Kıbrıs’ı vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum.

 

“Amaçları Kıbrıs’ı 1974 öncesine çevirmek”

Kıbrıs milli davamızdır, kırmızı çizgimizdir.

Bu bakımdan Avrupa Birliği (AB) destekli Rum - Yunan ikilisinin nihai hedefi adadan Türk askerini çıkarmak olan planları karşısında uyanık olmak, sinsi tuzaklara düşmemek bir vatan borcudur.

AB ve ABD tarafından dayatılan federasyon temelli sözde çözüm arayışının amacı az önce de ifade ettiğimiz gibi Türk askerini adadan çıkarmak ve Kıbrıs’ı 1974 öncesine döndürmektir.

Kıbrıs Türkiye açısından sadece bir kara parçası olmanın ötesinde büyük bir stratejik önem taşımaktadır.

Bu durum Mustafa Kemal Atatürk tarafından “Efendiler, Kıbrıs düşman elinde bulunduğu sürece bu bölgenin ikmal yolları tıkanmıştır. Kıbrıs’a dikkat ediniz. Bu ada bizim için önemlidir.” şeklinde dile getirilmiştir.

Bugün Doğu Akdeniz’de tespit edilen doğalgaz ve petrol yatakları ve bu yüzden başlayan enerji mücadelesi Atatürk’ün Kıbrıs konusunda ne denli haklı olduğunu ortaya koymuştur.

Bu nedenledir ki Kıbrıs’ı savunmak aslında İstanbul’u, Kayseri’yi Trabzon’u yani Türkiye’nin herhangi bir bölgesini savunmaktan farksızdır.

O bakımdan Kıbrıs yavru vatan değil vatanın ta kendisidir.

Bu vesile ile 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştiren şanlı ordumuzu tebrik ediyor, şehitlerimize rahmet diliyorum.

 

“Atatürk İstanbul’dan sonra Boğazları da Türk milletine geri verdi”

2021 yılının 20 Temmuz’u dini ve milli günlerimizin buluştuğu bir tevafuk oldu. Hem Kurban bayramını idrak ettiğimiz hem de Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıl dönümünü kutladığımız bugün bir başka önemli olayın da yıl dönümü.

Bugün Boğazların tamamen Türkiye’nin hakimiyetine geçtiği Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin de 85. Yılı. Mustafa Kemal Atatürk’ün diplomasi dehasının bir göstergesi olan Montrö’nün tartışılmaya açıldığını görüyoruz.

Montrö’yü Kanal İstanbul gibi projelerle arkadan dolanarak ortadan kaldırma çabalarını üzüntü ve kaygıyla izlemekteyiz.

Merhum Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş’tan aldığı “Milli bütünlüğümüz dini bütünlüğümüzdür” düsturuyla hareket eden Bağımsız Türkiye Partisi ( BTP) Türkiye’nin menfaatlerinin her alanda takipçisi olacaktır.

Bu vesile ile bir kez daha yüce milletimizin hem Kurban bayramını tebrik ediyor, hem Kıbrıs’ı bize yeniden vatan yapan 74 çıkarmasını tebrik ediyor ve hem de bize İstanbul’dan sonra Montrö ile Boğazları da geri veren Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyoruz.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: “Kıbrıs, yavru, vatan, değil, vatanın, ta, kendisidir.”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı