301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
02 Mayıs 2024 - Perşembe 22:48 Bu haber 83 kez okundu
 
Hopur, ÇGC’de
Hopur, ÇGC’de
SPOR Haberi


Geleneksel Güreşler Federasyonu; Adana’da ilk kez Geleneksel Güreşler Aday Hakem Kursu düzenledi

Karakucak, Aşırtmalı Aba ve Kapışmalı Aba Güreşleri Aday Hakem Kursu nedeniyle Adana’da bulunan Türkiye Geleneksel Güreş Federasyonu Başkanvekili Şahin Hopur, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve TSYD Adana Şube Başkanı Engin Kanber’i ziyaret etti.

 

1/3 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenen aday hakem kursu nedeniyle Adana’ya gelen Hopur; ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette; Geleneksel Güreşler hakkında bilgi verdi.

 

Henüz 2 yıllık bir geçmişe sahip olan Geleneksel Güreşler Federasyonu olarak birçok başarılı projelere imza attıklarını ifade eden Başkanvekili Hopur; "Federasyon başkanımız İbrahim Türkiş'in tüm Çukurova Güreş Camiamıza selamlarını getirdim." dedi.

Adana'da açılan aday hakem kursunun ilk olduğunu vurgulayan Başkan vekili Hopur, kurslara toplam yüzü aşkın başvuru olduğunu belirterek "Aday Hakem kursunu Merkez Hakem Kurulumuz vermektedir." dedi.

 

Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş’in gönderdiği plaketleri Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şube Başkanı Engin Kanber’e takdim eden Hopur; ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir; geleneksel güreşlerin bir federasyon çatısı altında toplanması ve bu geleneksel spor dalının kuşaktan kuşağa aktarılması, yaşatılması ve yetenekli gençlerin bu spor dalına kazandırılması noktasında Geleneksel Güreşler Federasyonu’nun yapacağı projelerin önemli olduğunu dile getirdi.

 

TSYD Adana Şube Başkanı Engin Kanber de tarihi bir geçmişe sahip olan ve Ata sporumuz geleneksel güreşlerin günümüzde de geniş kitlelerce sevilmesi ve geleceğe aktarılması için TSYD olarak her türlü göreve hazır olduklarını ifade etti.

 

Türkiye Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı Mustafa Dönmez, Güreş Federasyonu MHK Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Güreş Hakemi Hüseyin Başçı ile İl Temsilcisi Miktad Birer’in de yeraldığı ziyarette; ÇGC Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akköse de yeraldı.

 

Ziyaretin ardından ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde bulunan Arif Tekin ile bir araya gelen Hüseyin Başçı, Adana Valiliği’nin efsane basın danışmanlarından Tekin’i misafirlerine tanıttı. Adana’da 16 Vali ile birlikte çalışan Tekin’den görevi devraldığını söyleyen Hüseyin Başçı, Arif Tekin ile halef-selef olmaktan şeref duyduğunu ifade etti.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Hopur,, ÇGC’de,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı