301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
18 Eylül 2021 - Cumartesi 22:10 Bu haber 565 kez okundu
 
Gazi Süleyman Ege Adana’da İyilik Kitap Kafe’nin Okurlarıyla Buluştu
Gazi Süleyman Ege Adana’da İyilik Kitap Kafe’nin Okurlarıyla Buluştu
KÜLTÜR SANAT Haberi


İyilikte Biriz Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı  desteğiyle ile yürüttüğü "İyilik Kitap Kafe" projesi kapsamında, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Adana Şubesi işbirliği ile düzenlediği Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. Yıl dönümü ve Gaziler Günü dolayısıyla, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Kenan Kutay Konferans salonunda gerçekleşen Okur-Yazar Buluşmaları - 3 etkinliğinde Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Konya Şube Başkanı Gazi Süleyman Ege'nin '' SINIR BOZAN & Düşersem Elimden Tut  " kitabı okuyucularıyla buluştu.

 

İyilik Kitap Kafe’nin Okur-Yazar 3 Etkinliğine Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Ali Bakır,Emniyet Şehit Aileleri ve Malülleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Emine Bilgen, Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Recep Kurtoğlu,  Aile ve Sosyal İl Müdür Yardımcısı Faruk Taştepe, Sarıçam Belediye Spor İl Müdürü Kadir Gül, Yüreğir Gençlik Merkezi Müdürü Habib Bilgin, Çukurova Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun, Gençlik ve Spor Adana İl Müdürlüğü Proje Kontröleri Mahmut Oltan Şanlı, ASKF Başkanı Dr. Ahmet Bozan, Şehit yakınları ve Gaziler, öğrenciler ,gönüllü gençler  katılım yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İyilikte Biriz Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Ayşegül Şingirik, Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921'de  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e “Gazilik” unvanı ile “Mareşal” rütbesinin verilişinin yıl dönümünü ve “19 Eylül Gaziler Günü'nü” idrak etmenin büyük gururunu yaşıyoruz. Bu vatanı bizlere emanet eden şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Vatanımız uğrunda hayatlarını kaybeden şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet, göstermiş olduğu kahramanlıkla gazilik unvanına erişen tüm gazilerimize de sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Ali Bakır günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Bakır konuşmasında; “Sizler, şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyet'imizin teminatı ve temel taşısınız. Vatan savunmasında Şehit ve Gazi olmak kadar güzel bir mertebe olamaz. Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış askerdir.

Bu duygularla, bugün 100.cü yıl dönümünü idrak ettiğimiz Gaziler Günümüzü tekrar tebrik ediyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilik mertebesi ile şereflenmiş hayatta olan gazilerimize de sağlıklı ve huzur dolu ömürler diliyorum.” dedi.

Program Sakarya Meydan Muharebesi 100.yıl dönümü ve Gaziler Günü dolayısıyla Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Adana Şubesi’nin düzenlediği ‘’BİR VATAN HİKÂYESİ’’ isimli hikaye yarışmasında birinci olan İslahiye Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Helin Çelik’in  birincilik ödülünü Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür yardımcısı Faruk Taştepe'nin elinden alması ile devam etti. Helin Çelik Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Ahmet Keskin'in hikayesini Ait Olduğu Yerde ismini vererek yazmıştır. (Şehit  Jandarma Uzman Onbaşı Ahmet Keskin Diyarbakır Kulp'ta pusuya düşerek 10 Kasım 1999'da şehadete ermiştir.)

İyilik Kitap Kafe’nin Okur -Yazar Buluşmaları 3 etkinliğinde SINIR BOZAN & Düşersem Elimden Tut  kitabı hakkında bilgi veren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Konya Şube Başkanı Gazi Süleyman Ege " 1992-2000 yılları arasında terörle mücadelede Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki birliklerde görev yaptım. Bu arada birçok terör eylemine şahit oldum. Çatışmalarda kaybettiğimiz silah arkadaşlarımızı ateşin ortasından alıp hastanelere gönderdik. Burada düzenlenen tören ile şehitlerimizin naaşları memleketlerine gönderildi. Bizzat o törenlere de katıldım. Yüreğimizdeki sızıları anlatmaya kelimeler yetmezdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden Vazife Malulü olarak emekli olduktan sonra yaklaşık 16 yıldır Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğinde üyelik ve yöneticilik yapmaktayım. Bir çatışma ve şehit haberi aldığımızda içimden “inşallah ilimizden değildir” dediğim oluyor. Çünkü her bir şehidimizin ayrı hikayeleri yazılıyor. Önce fotoğrafları düşüyor medyaya. Sonra ailesinin yaşadığı eve asılan bayrak ve hayat hikayesi yazılıyor. Sonra törenle defnediliyor. Bundan sonra bizim görevimiz başlıyor. Şehrin havalimanında askerî törenle karşılanan naaş yine askerî törenle defnediliyor. Ailesi “Vatan Sağ olsun” diyor. Ama bizler bir anda yine Güneydoğu’nun dağlarında buluveriyoruz kendimizi. Kimimiz bir kancık pusunun ortasında, kimimiz mayına basmak suretiyle havalarda uçuyoruz. Sonra hayat devam ediyor; yarım kol, yarım bacak... Biz gaziler, şehitlerin son şahitleriyiz. Hem o tarafı hem de bu tarafı bilmek yüreğimizdeki yükü ağırlaştırmaktadır.

Bazen duymamamız bundandır, görmememiz bundandır... Ve sigaraya vuruyorsak, yanmış insanın kokusunu bastırmak içindir.

Biz gazilerin bedenlerinin bir parçası toprağa gömüldü. Kimisi Şırnak’ta kimisi Van’da kimisi Diyarbakır’da. Diğer yarısı gömülmeyi bekliyor. Bizlerin iki mezarı olacak aslında. Birisi Güneydoğu dağlarında, birisi de memleketlerimizde. Bedenimiz yaşıyor ama her şehit haberinde ruhumuz bir kez daha şehit düşüyor.

Her karış vatan toprağını kanıyla canıyla sulayan kahramanlara selâm olsun." dedi

Söyleşi şeklinde süren etkinlik, yazarın imzalı kitaplarını gönüllü gençlere takdim etmesiyle ve güne özel fotoğraf çekimi ile tamamlandı.

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Gazi, Süleyman, Ege, Adana’da, İyilik, Kitap, Kafe’nin, Okurlarıyla, Buluştu,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı