301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
16 Şubat 2026 - Pazartesi 20:07 Bu haber 23 kez okundu
 
“Emeklilerin bayram ikramiyesi asgari ücrete endekslensin”
“Emeklilerin bayram ikramiyesi asgari ücrete endekslensin”
SİYASET Haberi


CHP Adana Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifini TBMM’ye sundu

CHP’li Dr. Şevkin’den emeklilerin bayram ikramiyesi için kanun teklifi

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, emeklilerin bayram ikramiyesinin net asgari ücret tutarına eşitlenmesi amacıyla hazırladığı kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sundu. Teklif, emeklilerin artan hayat pahalılığı karşısında alım gücünün korunmasını ve bayram dönemlerinde ekonomik rahatlama sağlanmasını hedefliyor.

“EMEKLİLERİN ALIM GÜCÜ YÜKSELMELİDİR”

Teklifin gerekçesini açıklayan Dr. Şevkin, Türkiye’de emeklilerin yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetlerinden en fazla etkilenen kesimlerden biri olduğuna dikkat çekerek, bayram ikramiyesinin yıllar içinde reel değerini kaybettiğini vurguladı. İkramiye tutarının dönemsel kararlarla belirlenmesinin emekliler açısından öngörülebilirliği ortadan kaldırdığını ifade eden Dr. Müzeyyen Şevkin, uzun yıllar çalışarak ülke ekonomisine katkı sunan emeklilerin bayramları ekonomik kaygı yaşamadan karşılamasının sosyal devlet ilkesinin gereği olduğunu belirtti. Dr. Şevkin, emeklilerin alım gücünün yükseltilmesinin önemine dikkat çekti.

“İKRAMİYE, NET ASGARİ ÜCRETE EŞİTLENSİN”

Kanun teklifiyle, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun ek 18 inci maddesinde değişiklik yapılarak, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen ikramiyenin ödeme yapılan yıl için geçerli net asgari ücret tutarına eşitlenmesini öngördüklerini dile getiren Dr. Şevkin, “Düzenleme ile ikramiyenin enflasyon karşısında erimesinin önüne geçilmesi ve emeklilere adil, güncel ve öngörülebilir bir gelir desteği sağlanmasını amaçlıyoruz” dedi.

SOSYAL DEVLET VE GELİR ADALETİ VURGUSU

Teklifin yasalaşması halinde emeklilerin refah düzeyinin artırılması, gelir adaletinin güçlendirilmesi ve toplumsal dayanışmanın pekiştirilmesini hedeflediklerini kaydeden CHP’li Dr. Şevkin, emeklilerin insanca yaşam koşullarına kavuşmasının kamusal sorumluluk olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: “Emeklilerin, bayram, ikramiyesi, asgari, ücrete, endekslensin”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı