301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
26 Mart 2024 - Salı 22:52 Bu haber 124 kez okundu
 
Down sendromlu Adanalı Nilsu ve Selin Naz, dünya şampiyonu oldu
Down sendromlu Adanalı Nilsu ve Selin Naz, dünya şampiyonu oldu
SPOR Haberi


Dünya şampiyonları Adanalı Nilsu ve Selin Naz’a coşkulu karşılama

ADANA - Antalya’da gerçekleşen TRİSOME GAMES 2024 (Down Sendromlular Olimpiyat Oyunları) Atletizm ve Jimnastik dalında Dünya şampiyonu olan Milli Takım sporcuları, Adanalı Nilsu Taşkınlar ve Selin Naz Özcan, memleketlerinde coşkuyla karşılandı.

26. Dönem Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ve Gönüllü Anneler Topluluğu’nun Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda gururla karşıladığı şampiyonların mutluluğu gözlerinden okundu.

Hayallerini gerçeğe dönüştüren dünya şampiyonu Selin Naz Özcan, 35 ülkenin katıldığı Down Sendromlu sporcuların uluslararası olimpiyat oyunlarında Jimnastik dalında iki alette altın ve dünya birinciliği, iki alette gümüş ve dünya ikinciliği, tasnifte gümüş olmak üzere toplamda 5 madalya kazanarak Türkiye’yi, Adana’yı başarıyla temsil edip dünya şampiyonu oldu. Selin Naz’ın hocası Erkan Sert, sporcusuyla gurur duyduğunu vurguladı.

300 kişinin katıldığı atletizm dalında 4*400’de dünya şampiyonu olan Nilsu Taşkınlar da Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda coşku dolu anları sevenleriyle birlikte yaşadı. Taşkınlar, ayrıca 4*100’de dünya üçüncüsü, 400 metre koşuda dünya dördüncüsü olmayı başardı. Nilsu’nun antrenörü Özkan Güngör de sporcusunun başarısından duyduğu mutluluğu paylaştı.

TÜMER, GÖNÜLDEN KUTLADI

Dünya şampiyonlarını karşılayanlar arasında bulunan Öncesi Dönem Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ise Adana’ya gururu yaşatan sporcularla onur duyduklarını vurguladı. Tümer, “İki milli sporcumuzu da yürekten kutluyorum. Başarılarda payı olan antrenörlerine, ailelerine, gönüllü annelere teşekkür ediyorum. Özel çocuklarımıza gösterilecek ilginin büyük başarıları beraberinde getireceğine şahitlik ettik. Toplumun tüm kesimlerini daha çok duyarlılığa davet ediyorum. Genç sporcularımızın başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Down, sendromlu, Adanalı, Nilsu, ve, Selin, Naz,, dünya, şampiyonu, oldu,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı