301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
26 Ağustos 2021 - Perşembe 21:28 Bu haber 262 kez okundu
 
D vitaminiyle zenginleştirilmiş besinler bağışıklığı artırmada yardımcı oluyor
D vitaminiyle zenginleştirilmiş besinler bağışıklığı artırmada yardımcı oluyor
SAĞLIK Haberi


Modern dünyanın değişen iş ve yaşam alışkanlıkları, vücut bağışıklığının en vazgeçilmez unsuru olan D vitamininden yararlanmayı büyük oranda engelliyor. Yapılan araştırmalara göre özellikle pandemi döneminde bağışıklığı artırmanın salgınla mücadele adına önemine dikkat çeken uzmanlar, D vitamini yönünden zenginleştirilmiş besinleri tüketme tavsiyesinde bulunuyor. Muratbey, D vitamini eksikliğinin giderilmesi ve bağışıklığın güçlendirilmesi için zengin seçenekler sunuyor.


 Hastalıklardan uzak, sağlıklı bir yaşamın ön koşulu, bağışıklığı güçlendirecek bir beslenme düzenini tercih etmekten geçiyor. Pek çok uzmana göre güçlü bir bağışıklığın olmazsa olmazı D vitamini ihtiyacının karşılanması için güneş ışınlarından yeterince yararlanılması ve doğru beslenme kurallarına uygun bir yaşam tarzının benimsenmesi gerekiyor. Ancak günümüzde modern yaşamın yoğun temposu içerisinde kapalı mekânlarda ve bilgisayar başında geçen uzun saatlerde, D vitamini ihtiyacının karşılanması hayli zorlaşıyor. Bu nedenle bağışıklık sistemi zayıf olan pek çok birey, hastalıklara karşı savunmasız kalıyor. Özellikle etkileri hala süren COVID-19 pandemisi sürecinde, D vitamini eksikliği, toplum sağlığını doğrudan ilgilendiren bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. 

Ülkemiz genelinde D vitamini yetersizliği oranı: % 89

Sağlık Bakanlığı tarafından 2017 yılında yapılan ve 2019 yılında yayınlanan Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması bulgularına göre, ülkemizde D vitamini düzeyi normal olan bireylerin oranı sadece %10.9, yetersizlik oranı %25.9, düşük ve çok düşük olma oranı ise sırasıyla %44.7, %8.1 olarak ortaya çıkmıştır. Bu bulgular ışığında ülkemizde toplam D vitamini yetersizlik ve eksiklik oranının % 89.1 olarak ölçülmüştür. 

 

D vitaminiyle zenginleştirilmiş besinler büyük bir değer taşıyor 

Kalsiyum ile birlikte kemik yapımından sorumlu olan D vitamini, kemiğin ana yapı taşlarından biri olan kalsiyumun kemiklere yerleşebilmesi adına hayati bir fonksiyon üstleniyor. D vitamini yetersizliği kalsiyum ile birlikte çocuklarda raşitizme, yetişkinlerde ise kemik mineral yoğunluğunun azalması sonucu kemik kaybına, osteoporoz ve osteomalasiye neden oluyor. Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması’nda da ifade edildiği gibi; toplum sağlığını tehdit eden D vitamini eksikliğiyle mücadelede, D vitaminiyle zenginleştirilmiş besinler büyük bir değer taşıyor. Tüketicilerinin bağışıklığını güçlendirmek amacıyla gıda inovasyonunda öncü projelere imza atan Türkiye'nin tamamen yerli sermayeli, milli peynir markası Muratbey, D vitamini eksikliğinin giderilmesi ve bağışıklığın güçlendirilmesi için zengin seçenekler sunuyor. Pandemi döneminde üretimde aldığı hızlı ve etkin önlemlerle hem çalışan sağlığını koruyan hem de gıda güvenliğini sağlayan Muratbey, D vitamini ile zenginleştirilmiş peynirleriyle de tüketicinin bağışıklığını güçlendirip sağlığa ve pandemiyle mücadeleye katkı sağlıyor. 

 

Muratbey Plus ve Misto, D vitamini eksikliğine savaş açtı

Muratbey’in D vitamini deposu “Burgu Plus”, “Taze Peynir Plus” ve “Taze Kaşar Plus” peynirleri ve aynı şekilde çocuklara peyniri sevdirmek için üretilen dünyanın D vitamini ile zenginleştirilmiş ilk şekil şekil peyniri “Muratbey Misto”, bağışıklığı artırmaya ve günlük D vitamini ihtiyacını karşılamaya yardımcı oluyor.
 Muratbey Plus ve Muratbey Misto ürünlerinin 100 gramı, 5 mikrogram D vitamini içeriyor. Bu ürünlerin sadece 100 gram tüketilmesi ile T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Beslenme Rehberi (TÜBER)’ne göre 2 yaş üstündeki tüm bireyler için önerilen günlük D vitamini gereksiniminin %33'ü karşılanıyor. Muratbey Plus ve Muratbey Misto peynirler, benzersiz lezzetleriyle birlikte hepimizin bu süreçte ihtiyaç duyduğu ekstra vitamin takviyesini de sağlamış oluyor.  

 

MURATBEY HAKKINDA

1965 yılında Eminönü’nde küçük bir peynirci dükkânıyla peynir sektörüne adım atan Muratbey, 1992 yılında ilk üretim tesisini açtı. Muratbey; 35 bin metrekare kapalı alana sahip üretim tesisi, yaklaşık 400 çalışanı ve günde 700 ton süt işleme kapasitesi ile Türkiye çapında 50 bini aşkın satış noktasına, dünya çapında 5 kıtaya ulaşmaktadır. 2008 yılında yurtdışına açılan ve 60’a yakın ülkede marka tescili alan Muratbey, 300’ün üzerinde ürün çeşidi ile farklı coğrafyalardaki birçok ülkeye ihracat yapmaktadır.  Güvenilir gıdayı tüketicilere ulaştırmayı, birinci önceliği olarak belirleyen Muratbey, D vitamini eksikliğine karşı dünyada ilk kez D vitamini ile zenginleştirilmiş peynirler üretmeye başlamıştır. Başta BRC Global Gıda Güvenliği Standardı Belgesi ve TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi olmak üzere en önemli gıda sertifikalarına sahiptir.  Sürdürülebilir Gıda Platformu üyesi de olan Muratbey,  sadece ürünleriyle değil geliştirdiği teknolojik projelerle de sektöründe öncü ve örnek olma rolünü devam ettirmektedir. Muratbey, toplumun gelişimine ve sürdürülebilirliğine katkı sağlamak amacıyla birçok sosyal sorumluluk projesini de başarıyla sürdürmektedir.  

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , D, vitaminiyle, zenginleştirilmiş, besinler, bağışıklığı, artırmada, yardımcı, oluyor,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı