301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
01 Ağustos 2021 - Pazar 23:47 Bu haber 264 kez okundu
 
ÇELİK: HASAR TESPİTLERİ SÜRÜYOR MAĞDURİYETLER GİDERİLECEK
ÇELİK: HASAR TESPİTLERİ SÜRÜYOR MAĞDURİYETLER GİDERİLECEK
SİYASET Haberi


​AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, orman yangınlarının ardından hasar gören alanları yerinde inceledi. Çelik, ülkenin her yerinde yükselen alevlerin herkesin yüreğini yaktığını belirterek, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü vatandaşların mağduriyetlerinin giderileceğini söyledi.

Çelik, 28 Temmuz Çarşamba günü Osmaniye’nin merkeze bağlı Kazmaca köyünde rüzgarın etkisiyle Kadirli ilçesi Karatepe köyü Kilimli mahallesine yayılan ve 31 Temmuz günü kontrol altına alınan orman yangını bölgesinde incelemelerde bulundu.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik’le birlikte Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Ak Parti Osmaniye milletvekilleri hasar gören yerleri gezdi.

Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Ömer Çelik’e yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Yılmaz, yangına 149 arazöz ve su tankı, 47 iş makinesi, 2 uçak,  4 helikopter, 1 İnsansız Hava Aracı, 33 teknik eleman, 586 yangın işçisi ile havadan ve karadan müdahale edildiğini bildirdi. Çelik de orman teşkilatı ile vatandaşların da gayret ve fedakarlıkla yangına müdahale ettiklerini kaydederek, “Köylerimizde zarar gören yerler var. Hepsinin tespiti yapıldı, yapılıyor.

Vali Elban, vatandaşların güvenlik, barınma, iaşe gibi konularda hiçbir sıkıntıları olmayacağını bildirdi.

 

VALİ ELBAN: SIKINTI YAŞANMAYACAK

Bu arada, Aladağ’ın Boztahta köyündeki yangın da kontrol altına alındı. Adana Valisi Süleyman Elban da yangınların haberini almasının ardından bölgeye giderek çalışmaları yönetip yakından takip etti.

AGADER ayrıca, köylüleri de ziyarete ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, perde, havlu ve bazı mutfak eşyaları da dağıttı.

 

AGADER: YANINIZDAYIZ

Bu arada, Adana Girişimci Esnaflar Derneği (AGADER) yardımseverlerle birlikte Aladağ ilçesinde çıkan yangında zarar gören köylülerle ormancılar, itfaiyeciler ve çevre illerden gelen görevlilere ‘yardımcı olup yanlarında olduklarını göstermek’ amacıyla 2 bin dürüm, 50 tepsi tatlı, 500 koli su, 250 koli ayran ve benzeri yiyecek içecek dağıtımı gerçekleştirdi.

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ÇELİK:, HASAR, TESPİTLERİ, SÜRÜYOR, MAĞDURİYETLER, GİDERİLECEK,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı