301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
07 Ocak 2022 - Cuma 21:00 Bu haber 279 kez okundu
 
Çanakkale Gezici Müzesi Kozan’da
Çanakkale Gezici Müzesi Kozan’da
KÜLTÜR SANAT Haberi


Kozan Belediyesi’nin kültür etkinlikleri kapsamında Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi’nde yer alan savaş malzemelerinin bir bölümü Sosyal Yaşam Merkezinde halkın ziyaretine açıldı.

Müzenin açılışı, Kaymakam Şafak Gürçam, Kozan Belediye Başkan Vekili Soner Uzun ve protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Açılışta konuşan Kaymakam Şafak Gürçam, “Çanakkale yardan ve candan geçilerek kazanılan bir zaferdir. Çanakkale’de kanlarını ve canlarını seve seve veren Kozanlı atalarımızın da mezar taşlarında isimlerini görüyoruz. Çanakkale’de ve vatanımızın ve milletimizin birlik ve bütünlüğü için şehit olan askerlerimizi rahmet ve şükran ile anıyorum. Ruhları şad olsun. Bu güzel ve anlamlı serginin ilçemize gelmesine vesile olan Kozan Belediyemizi kutluyorum" dedi.
Belediye Başkanı Kazım Özgan’da konuşmasında, her Türk çocuğunun Çanakkale’yi ve Çanakkale ruhunu görmesi ve yaşaması gerektiğini belirterek, "Önceki yıllarda Kozan Belediyesi olarak bir grup öğrencimizi Çanakkale’yi gezmeleri için göndermiştik. Japonlar daha ana sınıfı çağındaki çocuklarını Hiroşima’ya götürerek geçmişte yaşanmış olayları onlara aşılayarak bu olaylardan ders çıkarmalarını sağlıyorlar. Bizim Hiroşima’dan daha büyük bir Çanakkale destanımız var. Her Türk vatandaşının geçmişte atalarımızın destan yazdığı o günlerden kalma ürünlerin yer aldığı müzemizi gezmesi lazım” diye konuştu.

Gezici müze sorumlusu Ali Murat Kalegil, Çanakkale’de yaşanan olayları simgeleyen 1500 parçadan oluşan savaştan kalma ürünleri Kozan’a getirdiklerini söyledi. Kalegil, "Amacımız çocuklarımıza ve gelecek nesillerimize ülkemizin bugünlere nasıl geldiğini anlatarak onlara Çanakkale ruhunu aşılamaktır” dedi.

Öğrenciler gezici müze ziyaretinde verilen mücadelenin izleri karşısında duygu dolu anlar yaşadılar.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , Çanakkale, Gezici, Müzesi, Kozan’da,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı