301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
27 Ağustos 2021 - Cuma 16:51 Bu haber 230 kez okundu
 
Adana Barosundan ifade ve basın özgürlüğüne destek
Adana Barosundan ifade ve basın özgürlüğüne destek
GÜNDEM Haberi


Çukurova Gazeteciler Cemiyeti yönetimini ağırlayan Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğü kapsamında yazdığı haberler nedeniyle hukuki sorun yaşayan basın mensuplarına yardımcı olacaklarını söyledi

 

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz’ı ziyaret etti.  Beraberinde Başkan Yardımcısı Yasemin Atasoy, Genel Sekreter Sefa Saygıdeğer, Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Uri ve Mali Sekreter Yardımcısı Hüseyin Arat ile birlikte, Temmuz ayında Adana Barosu Başkanı seçilen Av. Semih Gökayaz’ı ziyaret eden ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Baro Başkanı Av. Gökayaz’a gazeteciler ve medya dünyasının yaşadığı sorunlar hakkında bilgi verdi.

 

GENELGE GAZETELERE DARBE VURDU

Cafer Esendemir, “Kısa süre önce yayınlanan tasarruf tedbirleriyle ilgili genelge nedeniyle gazeteler abone ve ilan konusunda büyük sıkıntı yaşamaya başladı” dedi. Ziyarette icra dairelerinin yayınladığı ilanlara da değinen Esendemir, “İcra dairelerinin ilanları, otomatik olarak yaygın medyada yayınlanıyor. Oysa özellikle küçük gayrimenkullerle ilgili mahkeme ilanları, yerel gazetelerde yayınlanmalı. Bu hem yerel medyamıza küçük de olsa bir katkı olur, hem de ilan ücretini ödeyen vatandaşın ödeyeceği ilan ücreti en az yüzde 80 oranında azalır” diye konuştu.

 

DESTEK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu üyeleri, basın ve ifade özgürlüğü kapsamında  yazdıkları haberler nedeniyle yargılanmaları konusunda yaşadıkları sıkıntılara da değindi. ÇGC yöneticileri, birçok gazetecinin bu kapsamda yargılandığını aktarıp Adana Barosu’nun hukuki desteğini beklediklerini söyledi. Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz da “Gazetecilerin, içinde bulunduğumuz dönemde bu konuda yaşadığı sıkıntıyı iyi biliyoruz. Bu nedenle, ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğü kapsamında yazdığı haber ya da attığı tweet nedeniyle yargılanan gazetecilere hukuki destek vereceğiz. Bunun için çalışma başlattık” dedi. ÇGC’nin ziyaretinde Adana Barosu Genel Sekreteri Av. İlker Mengü ve Baro Üyesi Av. İlksen Nazlı da yer aldı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Adana, Barosundan, ifade, ve, basın, özgürlüğüne, destek,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı