301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
30 Ağustos 2026 - Pazar 13:19
 
30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı
30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı
ADANA Haberi


Adana’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümü, Uğur Mumcu meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

 

 İlk tören yeri elbette ki Adana Atütürk Parkı'nda oldu. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Bando asgeri marşlar söyleyerek törene damgasını vurdu. 

 

Çelenk sunma töreninin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar, Adana Valiliği Taş Köprü binasında gerçekleştirilen bayramlaşma programına katıldı. Burada kent protokolünde olan görevliler bayramlaştı. 

Kutlama programının bir sonraki adresi Uğur Mumcu Meydanı oldu. Adana Valisi Mustafa Yavuz, Adana 6’ncı Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ahmet Kurumahmut ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer, törende vatandaşları selamladı.

 

Törene başta Adana milletvekilleri, Rektörler, kentin ileri gelenleri, iş insanları ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti. 

 

 

 

 

 

 

 

Program kapsamında şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesaj da tören alanında katılımcılara okundu.

“BÜYÜK ZAFER, TOPYEKÛN BİR VAROLUŞ MÜCADELESİNİN SONUCUDUR”

Hava Savunma Binbaşı Çağlayan Sezer 30 Ağustos 1922’de kazanılan Büyük Zafer’in Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna temel teşkil ettiğini belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil eden, 30 Ağustos 1922’de kazandığımız Büyük Zafer’in 104. yıl dönümünü ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz.

 

 

 

Asil Türk milleti, kahraman Türk ordusuyla birlikte varlığına ve vatanına kastedenlere karşı, 104 yıl önce bugün, kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretle yeniden dirilerek topyekûn bir varoluş mücadelesi sonucunda, eşine tarihte ender rastlanan bir zafer kazanmıştır.

 

 

Aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz mücadelede her çaba tek tek düşünülmüş, hazırlanmış ve yönetilmiştir.

İşgal güçleri girdikleri her yerde adeta tarihe, kültürümüze, kadınımıza, yaşlımıza ve çocuklarımıza yönelik işkence, zulüm ve hakaretlerde bulunmuşlardır.

Hiçbir zafer tesadüfen kazanılmaz. Büyük Zafer, milletimizin kadın, çocuk, yaşlı demeden, topyekûn bir seferberlik ruhuyla mücadele etmesinin sonucudur.

Türk ulusu, bu meydandan da Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde alnının akıyla çıkmayı başarmıştır. Türk tarihine altın harflerle yazılan bu zaferin günümüze kadar yansıyan çok önemli siyasi ve askerî sonuçları olmuştur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu zafer, Türk ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe Türk istiklalinin elinden alınamayacağını, yalnızca ordusuyla değil milletiyle topyekûn olarak savaşan bir milletin neleri başarabileceğini bir kez daha ispatlamıştır” şeklinde konuştu.

“TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ GÖREVİNİ AZİM VE KARARLILIKLA SÜRDÜRÜYOR”

 

 

Binbaşı Çağlayan Sezer Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgede ve dünyada barışın tesisine katkı sunmak amacıyla görevini sürdürdüğüne dikkat çekerek şunları söyledi: “30 Ağustos, Türk ordusuna silahlı kuvvetler olarak armağan edilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgemizde ve dünyada sürekli barışın tesisine katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle, modern harp plan ve tehditleri karşısında güçlü ve dinamik personeliyle azimli ve kararlı bir şekilde görevini sürdürmektedir.

 

Millî egemenlik esasına dayanan Atatürk ilkeleri, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Silahlı Kuvvetlerimize rehber olmaya devam edecektir.

Bu, destansı ve tarihî bir mücadeledir. Ulusça, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz.”

 

 

 

Kutlamalar, halk oyunları gösterileri ve askeri geçit töreniyle devam etti. Program, gerçekleştirilen geçidin ardından sona erdi.

Haber; Doruk

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: 30, Ağustos, Zafer, Bayramı, coşkuyla, kutlandı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı