Haber Detayı
29 Ekim 2021 - Cuma 18:19
 
Yüreğir Deva'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
Yüreğir Deva'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
SİYASET Haberi


DEVA Partisi Yüreğir İlçe Başkanı Hamza Milli'nin Cumhuriyetimizin 98. Kuruluş  yıldönümü "Cumhuriyet Bayramı" Kutlama Mesajı...

     Değerli Adanalı ve  Yüreğirli Hemşehrilerim....

 Dünyanın en verimli  ve kıymetli toprakları olan aziz vatanımız üzerinde bu büyük milletin cumhuriyet idaresi ile beraber, hür ve bağımsız, demokrasiye ve hukuka bağlı ve ekonomik olarak ehil ve liyakatlı  kadrolarla yönetilirse  dünya durdukça yaşayacağına olan inancımı belirtip tüm Adana ve Yüreğir Halkımızın  Cumhuriyet Bayramını kutlar, hepinize sevgi , muhabbet ve saygılarımı sunarım.

En verimli ve  kıymetli toprakları bulunan bu coğrafyayı bize vatan yapan başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu kıymetli vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu ulvi gaye için toprağa düşerek Şehitlik mertebesine ulaşan bütün Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmetle anıyor ve manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum.

       Adlarını hayırla ve rahmetle anacağımız Nene Hatunlar, Halide Edipler, Kara Fatmalar, Şerife Bacılar, Gördesli Makbule Hanımlar, Halime Çavuşlar ve Adanalı Rahmiye  gibi kadınlar, kadın kahramanlar da savaşlarda önemli rol oynamışlardır.

 Adanalı Rahmiye Hanım, 1920 yılında Türkler ile Fransızlar arasında yapılan Kurtuluş Savaşına katılmıştı. Savaşın ilk zamanlarındaki görevleri keşif ve cephe gerisinde kundakçılık yapmaktı ve bu görevlerini birçok kahramanlıkla gerçekleştirmiştir. Daha sonra kendi de savaşta çarpışmalara katılmıştır. 1920’de Fransızlara karşı harekete geçildiği sırada Türk askerlerinde yorgunluk ve korku sebepleriyle bir duraksama olunca, “Ben kadın olduğum halde ayakta duruyorum da, siz erkek olarak yerlerde sürünmekten utanmıyor musunuz?” demiş ve askerlerin toparlanmasını sağlamıştır. Aynı muharebede ateş hattında kalan iki arkadaşını korumak için ileriye atıldığında şehit olmuştur.  Kadınlarımızın Kurtuluş Savaşında ve Cumhuriyetimizin kuruluş aşamasında  yeri hiçbir zaman unutulmaz.

 Kuruluşunun 98. Yıldönümünü kutladığımız bu gurur  gününde  Tüm Adanalı ve Yüreğir'li Hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, tüm silah arkadaşlarını ve Vatanımız için mücadele eden tüm kadınlarımızı  gururla, minnetle anıyorum.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Yüreğir, Deva'dan, 29, Ekim, Cumhuriyet, Bayramı, mesajı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı