Haber Detayı
27 Temmuz 2022 - Çarşamba 22:18
 
Sarıçam ilçesinde taşkınların önüne geçiliyor
Sarıçam ilçesinde taşkınların önüne geçiliyor
GÜNDEM Haberi


Büyükşehir’den derelerde kutu menfez çalışması

Yoğun yağışlarda Adanalıyı zor durumda bırakan su taşkınları, Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ) başarılı yatırımları sonucunda tarihe karışıyor.

Sarıçam ilçesindeki derelerin şiddetli yağış olduğu zamanlarda fazla miktardaki suyu taşıyamayarak taşkınlara sebep olması üzerine harekete geçen ASKİ ekipleri, baks (kutu menfez) çalışması gerçekleştiriyor.

Mehmet Akif Ersoy, Boynuyoğun ve Osmangazi mahallelerinde hayata geçirilen projeler kapsamında hem baks ve menfez yapılarak hem de mevcut menfezler büyütülerek dere geçişi sağlandı.

Daha önce yaşanan su taşkınlarının ardından kalan su birikintileri ayrıca kötü koku ve sinek oluşmasına yol açıyordu. ASKİ’nin Sarıçam’daki dere yataklarında gerçekleştirdiği başarılı çalışma neticesinde bu sorunlar da çözüldü.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Sarıçam, ilçesinde, taşkınların, önüne, geçiliyor,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı