Haber Detayı
08 Ekim 2023 - Pazar 22:23
 
İrfan Seçkin ticareti bıraktı, sanata odaklandı
İrfan Seçkin ticareti bıraktı, sanata odaklandı
KÜLTÜR SANAT Haberi


Ressam Seçkin,"Ticareti bıraktım, artık hep resim yapıyorum.Adanalı sanat çevresini tanıyorum. Onlarla sanat üzerine görüş alış-verişleri yapıyorum" dedi.

Grafik ve tasarımcı Ressam İrfan Seçkin, ticaret hayatını oğluna devrederek kendisini resim ve fotoğraf sanatına adadı.
1944 yılında KahramanMaraş’ta doğan ve ilk orta ve lise öğrenimini Adana'da tamamladıktan sonra İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden mezun oldu.
1966 yılında çocuk yaşta başladığı çıraklıkla tabela ve resim çalışmalarını İstanbul’da üniversite okuduğu dönemde de devam ettirdi. Kendi adına açtığı, görsel tasarım atölyesinde Out-Door piyasasına özgün ürünler sundu.2001 yılında atölyesinin ticari kısmını oğluna devreden Seçkin, kendisini tamamen resim çalışmalarına yöneltti. Yurt dışı ve yurt içinde önemli kolleksiyonlara katkıda bulundu.
Sanatçı, “Aklımda Kaldığınca” adını verdiği ilk kişisel resim sergisini 2 Nisan 2010 yılında gerçekleştirdi.
İlk, orta ve lise öğrenimin tamamladıpğı Adana'ya gelen İrfan seçkin,"Ticareti bıraktım, artık hep resim yapıyorum.Adanalı sanat çevresini tanıyorum. Onlarla sanat üzerine görüş alış-verişleri yapıyorum" dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: İrfan, Seçkin, ticareti, bıraktı,, sanata, odaklandı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı