Haber Detayı
22 Şubat 2022 - Salı 18:31
 
Hocalı Katliamında Hayatını Kaybedenler Çukurova Üniversitesinde Anıldı
Hocalı Katliamında Hayatını Kaybedenler Çukurova Üniversitesinde Anıldı
EĞİTİM Haberi


Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ve Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü tarafından “Ermeni Terörünün Dünü Bugünü ve 30. Yılında Hocalı Katliamı” konulu konferans düzenlendi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Necibe Nesibova ve Büyükelçilik Birinci Katibi Elkhan Zeynalov beraberindeki heyet ilk olarak Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’i makamında ziyaret etti. Büyükelçilik Birinci Katibi Elkhan Zeynalov ve Müsteşar Nesibova ziyaret anısına Rektör Prof. Dr. Tuncel’e plaket takdim etti.

 

Ermeni Terörünün Dünü Bugünü ve 30. Yılında Hocalı Katliamı

Akif Kansu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Necibe Nesibova, Büyükelçilik Birinci Katibi Elkhan Zeynalov, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan ve Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Mehmet Cingöz, Azerbaycan heyeti, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşları okunurken Nesibova ve Zeynalov açılış konuşması yaparak Hocalı’da yaşanan zulmü anlattı.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Kardeşlerimizin Yaşadığı Acıları Dünyaya Anlatmak Hepimizin Görevi”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel konuşmasına Hocalı’da yaşamını yitirenleri anarak başladı. 

“Ermeniler, stratejik öneme sahip Hocalı'yı aylar süren saldırılar sonucu 1992’de 25 Şubat’ı 26’sına bağlayan gece işgal etmiş, sivilleri toplu şekilde katlederek esirlere işkence yaparak 20. yüzyılın en kanlı katliamlarından birine imza atmıştır. “ diyen Prof. Dr. Tuncel konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Sovyetler Birliği'nin dağılmasından önce ve sonra Azerbaycan'a karşı toprak iddiasında bulunan Ermeniler, stratejik öneme sahip Hocalı'yı aylar süren saldırılar sonucu 1992’de 25 Şubat’ı 26’sına bağlayan gece işgal etmiş, sivilleri toplu şekilde katlederek esirlere işkence yaparak 20. yüzyılın en kanlı katliamlarından birine imza atmıştır. İnsanlık adına bu acı olayların bir daha yaşanmaması için, Karabağ ve özellikle Hocalı’da Azerbaycanlı kardeşlerimizin yaşadığı acıları dünyaya anlatmak hepimiz için bir görevdir. Yaşanan tüm acılara rağmen işgal altındaki Karabağ’ın artık özgür olması yeniden Azerbaycan bayrağının dalgalanmaya başlaması bizler için bir tesellidir.

30 yıldır dinmeyen bu acılara maruz kalan ve hayatını kaybeden Azerbaycanlı kardeşlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor, Azerbaycan halkına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarının Azerbaycan asıllı öğrencileri bir dinleti dundu. Dinletinin ardından Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emirullah Mehmetov ve Kahraman Maraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Marziye Memmedli Ermeni Terörünün Dünü Bugünü ve 30. Yılında Hocalı Katliamı konulu sunumlarını yaptı. TRT Arşivinden alınan Hocalı Katliamından oluşan görüntülerin izlenmesiyle etkinlik son buldu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , Hocalı, Katliamında, Hayatını, Kaybedenler, Çukurova, Üniversitesinde, Anıldı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı