Haber Detayı
04 Şubat 2021 - Perşembe 19:48
 
Hentbol Federasyonu’nun 45.Kuruluş Yıldönümü Adana’da da kutlandı
Hentbol Federasyonu’nun 45.Kuruluş Yıldönümü Adana’da da kutlandı
SPOR Haberi


Çukobirlikspor eski Antrenörü Tekin, “Kurucu başkan merhum Yaşar Sevim başta olmak üzere 45 yıldır emeği geçenlere minnettarız” dedi.

Hentbol Federasyonu’nun 45.Kuruluş Yıldönümü, 81 İl’de kutlandı. Adana’daki etkinlik ASKİ Atatürk Spor Salonu arkasındaki yürüyüş parkurunda gerçekleşti. Etkinliğe; eski sporcu, antrenör, hakem ve diğer görevliler katıldı.

 

Kutlama etkinliğinde bir konuşma yapan Hentbol Federasyonu’nun çeşitli birimlerinde geçmiş yıllarda görev alan, Çukobirlikspor eski Antrenörü Kazım Tekin, “Kurucu başkan merhum Yaşar Sevim başta olmak üzere 45 yıldır emeği geçenlere minnettarız” dedi.

Tekin, 1976 yılında 4-7 Şubat tarihinde kuruluşu gerçekleştirilen ve kurucu başkanlığını merhum Prof.Dr.Yaşar Sevim’in yaptığı Hentbol Federasyonu’nun ilk kuşak hakem ve antrenörlerinden birisi olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

 

“Hentbol Federasyonu kurulduğu günden bu yana sürekli içerisinde yeraldım. O dönemlerde Adana ve Eskişehir pilot bölgeydi. Daha sonra Trabzon, İstanbul, Ankara, Konya, İzmir bizi takip etti. Salon sporları içerisinde Türk insanının yapısına uygun vurma, itme, çekme, göğüs göğüse mücadele unsurlarını içinde barındırdığı için hentbol sporu ülkemizde büyük ilgi gördü.  O dönemlerde Çukobirlikspor olarak uzun yıllar Deplasmanlı Lig’de başarıyla mücadele verdik. Bu yıllarda Milli Takımlara da sporcu kazandırdık. Hentbol adının geçtiği her yerde heyecanlanıyorum, duygusallaşıyorum ve mutlu oluyorum. Emeği geçen herkese minnet ve şükran borcumuz var.”

 

“GAFFAR OKKAN TURNUVASINA KATILACAĞIZ”

Kazım Tekin, geçtiğimiz yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilmesi beklenen turnuvanın pandemi nedeniyle yapılamadığını belirterek, “Şehit Emniyet Müdürü, spor dostu Gaffar Okkan’ın doğum yeri olan Sakarya’nın Hendek İlçesi’nde Haziran ayı başlarında yapılacak Duayenler Turnuvası’na tam kadro katılarak, büyük destek vereceğiz. Turnuvanın düzenlenmesinde ayrıca yaklaşık 800 hentbol sevdalısını bir araya getiren Duayenler Whatsapp Grubu’nu oluşturan Eskişehir Bölgesi yöneticilerinden Ahmet Türe’ye teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

Etkinliğe; Kazım Tekin’in yanı sıra Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve eski hakem Cafer Esendemir, Merkez Hakem Kurulu eski üyesi Milli Hakem Ramazan Şanıvar, Hentbol İl Temsilcisi Atilla Güneş, Merkez Hakem Kurulu eski üyesi ve öğretim görevlisi Kamil Dikici, Uluslararası Hakem eski Çukobirliksporlu milli sporculardan Murat Uzel, Kenan Karael, Şükrü Özhan, Mehmet Ali Keskin, Muhittin İbiş, Hüseyin Kumaşbay, Adil Gül de katıldı.

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , , Hentbol, Federasyonu’nun, 45.Kuruluş, Yıldönümü, Adana’da, da, kutlandı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı