301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
03 Ağustos 2024 - Cumartesi 17:20
 
Çikolata regl ağrısını tetikleyebilir
Çikolata regl ağrısını tetikleyebilir
SAĞLIK Haberi


Regl döneminden önce başlayan ve bazen regl bitene kadar devam eden ağrılar kadınların günlük hayatını olumsuz etkileyebiliyor. Regl ağrısının dönemsel de olabildiğini ve genellikle 1-3 gün arasında sürdüğünü belirten Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Ulubay, “Kadınların regl döneminde sıkça tükettiği çikolata, sanılanın aksine ağrıları artırabiliyor. Dolayısıyla bu dönemde özellikle çikolata gibi basit şeker içeriği yüksek kafeinli yiyecek ve içeceklerden uzak durmak önemli” dedi.

 

Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Ulubay, regl ağrısını hafifletmenin yollarını paylaştı:

 

Egzersiz

Düzenli egzersiz ve esneme hareketleri regl ağrılarının hafiflemesinde etkili bir rol oynar.

 

Karın masajı

Kasları gevşeterek ağrıların azalmasına yardımcı olmak için pelvik masaj yapılabilir.

 

Bitki çayları

Ihlamur gibi sakinleştirici bitki çayları regl ağrılarının hafiflemesine yardımcı olur.

 

Sıcak uygulamalar

Regl sancılarının verdiği rahatsızlığı azaltmak için sıcak bir banyo yapılabilir ya da karın bölgesine sıcak su torbası koyulabilir.

 

Beslenme

Regl sancısını şiddetlendirebileceği için gazlı içecek, soda, çikolata ve peynir gibi yiyeceklerden kaçınmak gerekir.

 

Dinlenme

Dayanılamayacak kadar çok ağrıların olduğu dönemde sıcak, karanlık ve sessiz bir odada cenin pozisyonunda uzanarak dinlenilebilir.

Bu yöntemler uygulandığı halde ağrılar hafiflemiyorsa mutlaka bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurulması gerekir.

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Çikolata, regl, ağrısını, tetikleyebilir,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı