Haber Detayı
14 Mart 2022 - Pazartesi 21:46
 
Bilgin: Tüm halkımız bizlere destek veriyor
Bilgin: Tüm halkımız bizlere destek veriyor
SAĞLIK Haberi


Sağlık-Sen Adana Şubesi Hekim Komisyonu Başkanı Dr. Mehmet Nuri Bilgin, sağlık çalışanlarının haklı talepleri nedeniyle yapıkları greve tüm halkın destek verdiğini söyledi.

Sağlık-Sen Adana Şubesi Hekim Komisyonu Başkanı Dr. Mehmet Nuri Bilgin 14 Mart Tıp bayramı nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Sağlık Sen Adana Şube binasında düzenlenen toplantıda konuşan  Dr. Mehmet Nuri Bilgin, 14 Tıp Bayramı’nın tarihçesine dikkat çekti. Hekimler olarak Türkiye idealine her zamankinden daha çok bağlı olduklarını belirten Bilgin, bu durumu hekimler olarak bütün dünyaya ilan ettiklerini belirtti.

Hekimler ve sağlık çalışanlarının, insan hayatının kıymetini en iyi bilen insanlar olduğunu anlatan Bilgin, “Bir canı kurtarmayı, bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayan anlayışın sahipleri olarak gece gündüz insanımızın sağlığı için hizmet sunuyoruz. Ancak bu milletin acılarla yoğrulmuş şanlı tarihinin üzerimize yüklediği sorumluluğun her zamankinden daha fazla farkındayız. Şiddet e meyleden insanlık düşmanları kaybedecek, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyen medeniyet anlayışını temsil eden Büyük Türk milleti kazanacaktır.14 Mart 1827 de 1919’da tıbbiyelerden miras kalan milli ruhu hiçbir güç söndüremeyecektir ” dedi.

Bugün Türkiye’nin dört bir yanında çalışan hekimler olarak milletin birliğine ve ecdattan miras aldıkları bağımsızlık ruhuna büyük bir onurla sahip çıkacaklarına söz verdiklerini açıklayan Bilgin, “Ayrımcılığın; huzurumuzu kaçırmasına, milli birliğimizi nifak tohumları saçarak bozmasına fırsat vermeyeceğiz.  Hekimler olarak Milletimizle birlikte; acımızın da, umudumuzun da, kaderimizin de bir olduğunu haykırmaya, insanımız ve insanlık için çalışmaya devam edeceğiz. Milletimize hizmet sunmaktan, insanımızın sağlığını emanet ettiği kişiler ve onlar için şifa sunan eller olmaktan her zaman büyük onur duyduk. Bizler insanımızı yaşatmak adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan görevlerimizin başında olmaya hep devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, sağlık çalışanları olarak Çanakkale Ruhu ile nasıl işgalci zihniyete karşı durdu isek bugün aynı ruhla ayrımcılığa karşı duruyoruz.  Biz hekimler her zaman milletimizin yanında olduk Her zaman milletimizin yanında onlara uzanan el olacağız” diye konuştu.

Daha sonra ise basın mensuplarının soruları yanıtlandı. Aile Hekimliği Başkan Vekili Dr. Mehmet Ali Özdemir, aile hekimlerinin iş bırakmaları ile ilgili soruya, “İsteğimiz şeyler yapılmalı. Bugün yapılacak açıklama çök önemli. Biz haklarımızı alana kadar eylemlerimize devam edeceğiz. Aile hekimleri olarak hiçbir şey almadık. Ama bir hazırlık yapıldığını biliyorum. Bizim olduğu gibi bütün sendikalar dernekler odalar ayakta. Sağlıkla ilgisi olmayan herkes bize destek olacaklarını açıkladı. Halkın duyarlılığı hiç olmadığı kadar fazla. Daha önceki iş bırakma eylemimizde de sendikamızın desteği vardı. Şimdide var” ifadelerini kullandı.

Halkın sağlık çalışanlarının eylemine destek olduğunu anlatan Sağlık-sen Adana Şubesi Hekim Komisyonu Başkanı Dr. Mehmet Nuri Bilgin ise, “Sağlık Sen 3 gün eyleme destek verecek. STK’ların halkın desteği var. Hastanelerimizde şuanda birçok polikliniğimiz çalışmıyor. Ama enim olun ki halkımızda öyle destek veriyor ki, hastanelerimize çok fazla başvuruda yok. Her ne kadar grevdeysek de halkımızın herhangi bir acil durumunda zor durumda kalmaması için her türlü hastanelerimizde tedbir alınmış, acillerimizde hizmetlerimiz devam etmektedir. Gelen fotoğraflarda da gördüğümüz kadarıyla halkımızın yanında. Haklarımızı almadığımız zaman devam edeceğiz” dedi.

Grev ve eylemlerden dolayı çalışanların haklarında soruşturma açılabilineceğine dikkat çeken Bilgin, “Her hangi bir şekilde soruşturma açılabilir mi açılabilir. Danıştay kararları var. Her hangi bir şekilde sendikaların almış oldukları kararlar doğrultusunda yapılan işlemler Danıştay’dan dönmüştür. Bu eylemlerden dolayı arkadaşlarımıza ceza verilse dahi bunun Danıştay dan döneceği bellidir. Biz hamleye göre hamle yaparız” şeklinde konuştu.

Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu ise, üyelerinin soruşturma açılacak, ceza verilecek diye çekinmemelerini isteyerek, kendilerinin sendika olarak üyelerinin har zaman arkaların da olduklarını vurguladı. Sağlık Sen Hukuk bürolarıyla tüm üyelerinin yanında olduğunu dile getiren Nennioğlu, “İdareden ceza verilebilir ama biz tüm hukuk bürolarımızla arkadaşlarımız korkmasın, çekinmesin. Bizler bu işlerin takipçisi olacağız. Arkadaşlarımızı mahkemelerde, itirazlarla düşüreceğiz. Arkadaşlarımız ceza almamış gibi olacak arkadaşlarımızın bilgisi olsun. Sağlık Sen tüm sağlık çalışanlarının yanındadır. Sağlık çalışanlarının hepsi bizim için birdir. 200 civarında meslek grubu var sağlıkta. Hepsi sağlık ve sosyal hizmet çalışanıdır. Bakan ve hükümet ile Sayın Cumhurbaşkanımız bizi duyana kadar seslenmeye devam edeceğiz. Taleplerimiz ne zaman duyulur ise o zaman sesimizi çıkartmayız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Bilgin:, Tüm, halkımız, bizlere, destek, veriyor,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı