| 25 Belediyenin Temsilcileri Adana’da bir araya geldi |
| 25 Belediyenin Temsilcileri Adana’da bir araya geldi |
| 07 Ekim 2026 - Çarşamba 18:06 |
![]() |
Kadın Dostu Kentler Toplantısı Adana Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, “Eşitliğe Duyarlı Kadın Dostu Hizmet Üretimi Deneyim Paylaşım Toplantısı” gerçekleştirildi.
Türkiye’nin yedi bölgesinden 25 belediyenin katılımıyla yürütülen Kadın Dostu Kentler Programı kapsamında, UNFPA ve TBB yetkilileri ile belediye temsilcileri, Adana Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.
T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı koordinasyonunda, Avrupa Birliği’nin finansal desteğiyle, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) yürütücülüğünde ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ortaklığında gerçekleştirilen
yerel yönetimlerin kadınların ihtiyaçlarına duyarlı, eşitlikçi ve kapsayıcı hizmetler geliştirmesine yönelik deneyimler ve iyi uygulamalar paylaşıldı.
Seyhan Çırçır Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, belediyelerin kadın dostu hizmet üretimi konusundaki çalışmaları ele alınırken, yerel yönetimler arasında bilgi ve deneyim paylaşımının güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu. Adana’nın Kültür ve Sanat Değerleri Tanıtıldı Adana Büyükşehir Belediyesi, toplantı kapsamında kente gelen belediye temsilcilerini Adana’nın kültürel ve sanatsal yaşamıyla da buluşturdu.
Program kapsamında ayrıca kentin tarihi ve kültürel mekânları ziyaret edilerek Adana’nın sahip olduğu kültürel miras ve kent kimliği konuklara tanıtıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen program ile hem belediyeler arasında kadın dostu ve eşitlikçi hizmet üretimine ilişkin deneyim paylaşımının güçlendirilmesi hem de Adana’nın kültür, sanat ve tarih değerlerinin farklı kentlerden gelen yerel yönetim temsilcileriyle buluşturulması amaçlandı.
|
| Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz... |