301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
14 Şubat 2023 - Salı 22:12 Bu haber 498 kez okundu
 
(İMO) Adana Şubesi / Hasar Tespit Çalışmaları Hakkında Duyuru
(İMO) Adana Şubesi / Hasar Tespit Çalışmaları Hakkında Duyuru
ADANA Haberi


İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi / Hasar Tespit Çalışmaları Hakkında Duyuru 

İlimizde hasar tespit çalışmaları, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinesinde resmi olarak yürütülmektedir.

Hasar tespitleri; kurumsal görevlendirme kimlikleri bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, İMO Adana Şubesi teknik elemanlarının yer aldığı ortak çalışma ile yürütülmektedir.

Bu çalışma detaylı analiz ve testler yapılmadan, deprem sonrasında depremin binaya verdiği hasarı gözlemsel olarak incelemek için yapılan bir çalışmadır. Binanın depremden önceki durumunu koruyup koruyamadığı tespit edilir ve bina hasarsız, hafif hasarlı, orta hasarlı ya da ağır hasarlı olarak sınıflandırılır.  Hasarsız yapılar kullanılabilir, hafif hasarlılarda gerekli tadilatlar yapılarak oturulmaya devam edilebilir.  Orta hasarlı binalar kullanıma uygun değildir, boşaltılmalı ve güçlendirme yapılmalıdır. Ağır hasarlı binalar ise derhal boşaltılmalı ve kullanılmamalıdır.

Çalışmalar sırasında binalarda irtibat kurulacak kişi bulunmadığında, bina ile ilgili inceleme aksamaktadır. Apartman görevlisi ya da apartman sakinlerinden bir kişinin 8.00 - 18.00 saatleri arasında bina yakınında bulunması çalışmaları hızlandıracaktır.      

Yoğunluk olduğundan gecikmeler olacaktır. Asılsız duyumlarla hareket etmemeniz önemlidir.

Gerek sosyal medyadaki gönderilerle, gerekse apartmanınıza gelip farklı yöntemler önererek, para da talep ederek, inceleme yapabileceklerini belirtenlere kesinlikle itibar etmeyeniz. İşin ehli olmayan, yetkisi bulunmayan kişi ve kuruluşların yapacağı işlemler yarardan çok zarar getirebilir.

Vatandaşların bilim ve tekniğin öngördüğü yöntemlerin dışında hiçbir bilgiye ve inceleme taleplerine itibar etmemeleri can ve mal güvenliği için elzemdir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

İMO Adana Şube Yönetim Kurulu 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: (İMO), Adana, Şubesi, /, Hasar, Tespit, Çalışmaları, Hakkında, Duyuru, ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı