301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
09 Mart 2023 - Perşembe 22:17 Bu haber 387 kez okundu
 
KAMUOYUNA ÖNEMLE DUYURULUR…
KAMUOYUNA ÖNEMLE DUYURULUR…
AKTUALİTE Haberi


Adanalılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği olarak deprem nedeniyle vatandaşlarımızdan vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diliyor; Ülkemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ülkemizi sarsan Depremin hemen öncesinde başlayan ve deprem sonrasında Başkent Adana Dernekler Konfederasyonu ismiyle ortaya çıkan bir takım sözde STK’larla ilgili açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. Kimler tarafından organize edildiği tespit edilemeyen “Adana Lobisi, Başkent Ankara’da Yaşayan Adanalılar Platformu” gibi sosyal medyalardan ve oluşturulmuş Whatsapp gruplarından paylaşılan, Başkent Adana Dernekler Konfederasyonu’nu hayal ürünü olup, alt kuruluşları gibi gösterilen Başkent Adana Dernekler Federasyonu, Başkent Adana Akdeniz Federasyonu, Başkent Toroslar Federasyonu gibi oluşumların yasal olmadıkları da tespit edilmiştir.

Bu ve bu tür “Sahte STK’lara ve STK’ların ismini kullananlara dikkat !..” edilmelidir.
Bu durum; Ankara İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’ne 27.01.2023 tarih ve 69 sayılı yazı ile Adana Lobisi’nin, Başkent Ankara’da Yaşayan Adanalılar Platformu,nun ve Başkent Adana Dernekler Konfederasyonu’nun yasal olup olmadığını sormuştur.

Ankara İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü dilekçemize e-posta yoluyla şu ifadelerle yanıt vermiştir:

“27.01.2023 tarih ve 2023/69 sayılı dilekçeniz.
İlgi dilekçenizde bahsi geçen hususlar incelenmiştir.
Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS) ve kayıtlarımızda yapılan incelemede; “Adana Lobisi, Başkent Ankara’da Yaşayan Adana Platformu, Başkent Adana Dernekler Konfederasyonu” isimlerinde ilimizde kurulmuş olan ve faaliyet gösteren Federasyon/Konfederasyon bulunmadığı anlaşılmıştır.
Bilgilerini rica ederiz.”

Şeklinde cevap verilmiş olup, kamuoyunda dezenformasyon yapılarak yasal olmayan sözde Federasyonlar ve Konfederasyon’larla ilgili Ankara İl Dernekler Müdürlüğü Son Noktayı Koydu!..

Ankara’da; hemşerilerimizi temsilen kültürel ve sosyal faaliyetler yaparak, ilkleri gerçekleştirmiş, her hemşerimizin gönlüne girmiş, etik ve ahlak kurallarına sahip Derneğimizin Yöneticileri olarak, yasal ve kurumsal olmayan STK’ların, hiçbir iş ve işlemlerinde, organizasyonlarında yer almayacağımız gibi;Kamu Kurum ve Kuruluşlarını, Yerel Yönetimleri, STK’ları, Yazılı ve Görsel Basını Uyararak mağduriyet oluşmaması için “”bu tip oluşumların sözde yöneticileri iyi niyetten uzak, kişisel siyasi ve çıkar peşinde olabilirler”” çağrı yapmak, bizlerin şeffaf ve ahlaki sorumluluğudur.

 Sonuç olarak;

Yukarıda adı geçen Sözde STK ve Yöneticilerinin yaptıkları ve duyurdukları oluşumların dikkate alınacak bir tarafı bulunmadığı gibi, Adanalılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğimiz ve Yöneticileri ile organik bir bağ bulunmamaktadır.

Bu tür yapılara itibar edilmemesini tüm kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Adanalılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Merkezi

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: KAMUOYUNA, ÖNEMLE, DUYURULUR…,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı