301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
23 Şubat 2021 - Salı 19:34 Bu haber 392 kez okundu
 
“EDEBİYATIMIZDA BİSİKLET” KİTABI ARATOS YAYINLARINDAN ÇIKTI
“EDEBİYATIMIZDA BİSİKLET” KİTABI ARATOS YAYINLARINDAN ÇIKTI
KÜLTÜR SANAT Haberi


Aratos Dergisi yeni kitaplar yayınlayarak yoluna devam ediyor. Aratos Yayınları’ndan çıkan son kitap ise “Edebiyatımızda Bisiklet” başlığını taşıyor.

 

Edinilen bilgiye göre, “Edebiyatımızda Bisiklet” kitabı öykü ve romanlarda bisikletle ilgili metinlerin derlenmiş bir çalışma.

 

 Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık, “Edebiyatımızda Bisiklet” kitabına yazdığı “Yaşamdan edebiyata bisiklete” sunuş yazısında şunları dile getiriyor, “Bisikletin icadının üzerinden yüz yılı aşkın bir zaman geçti. Eski kuşaklar ona velespit de diyorlardı. Kimilerine göre bisiklet “demir at” idi. İki teker üzerinde hareket eden ve denge gerektiren bisiklete akıl erdiremeyenler için ise “şeytan aleti”diydi.

 

Bisiklet son 150 yılın en önemli ve ilginç buluşlarından biridir. Bisiklet, sağlık açısından yararlı, en pratik, ekonomik, ekolojik ve keyifli ulaşım araçlarından biri olarak yaşamımıza girdi.

 

Dünyanın pek çok ülkesinde tercih edilen bir ulaşım aracı olarak gündelik hayatın içerisinde önemli bir yeri vardır.

 

Olimpiyat oyunlarında temsil edilen bir spor dalı da olan bisikletin edebiyatta da yeri var. Bu çalışma, öykü ve romanlarda bisikletin geçtiği metinlerden derlenmiştir.

 

Aratos Yayınları, edebiyatımız serisi kapsamında daha önce “Edebiyatımızda Radyolar”, “Edebiyatımızda Çeşmeler”, “Edebiyatta Tarsus” başlıklı kitapları yayınladık.

 

Edebiyatımızda Bisiklet kitabını da bu serinin bir parçası olarak yayınlıyoruz.

 

Sağlıklı yaşam için bisiklet keyifli sporlardan biridir.

 

Kent içi, en iyi ulaşım aracı olan bisiklet kullanımını özendirilmelidir. Yerel yönetimleri bisiklet yollarının yapılması yönünde harekete geçmesini sağlanması için girişimlerde bulunmak gerekir.

 

Bisiklet, diğer ulaşım araçlarına göre hem özgünlük hem de özgürlüktür.

 

Yaşamımızın belli dönemlerinde pek çoğumuzun anılarında yeri olan bisikletin, yer aldığı edebi metinleri okumanın da ayrı bir keyif olduğu düşüncesi ile iyi okumalar diliyorum”.

 

“Edebiyatımızda Bisiklet” kitabında yazılarıyla yer alan yazarlar ise şunlar; Demir Özlü, Gönül Kıvılcım, Naim Tirali, Hamdi Özyurt, Mahmut Makal, Cengiz Gündoğdu, Duygu Karel, Can Dündar, Adnan Özyalçıner, Tolga Dalkıran Binbay, Nedret Gürcan, Talip Apaydın, Cemil Kavukçu, Ahmed Arpad, Uğur Pişmanlık ve Ersan Erçelik.

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: “EDEBİYATIMIZDA, BİSİKLET”, KİTABI, ARATOS, YAYINLARINDAN, ÇIKTI, , , , , ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı