301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
10 Ekim 2022 - Pazartesi 16:36 Bu haber 271 kez okundu
 
ÇÜ ve JMO’dan “Jeoçeşitlilik Günü” Etkinlikleri
ÇÜ ve JMO’dan “Jeoçeşitlilik Günü” Etkinlikleri
EĞİTİM Haberi


7’den 70 e katılımcılara Jeoçeşitlilik Anlatıldı. Jeolojik Varlıkların Yaşamdaki Kulanım Alanları öğrencilere anlatıldı

 

JMO 2. Başkanı Doç. Dr. Akyıldız “Jeoçeşitlilik İnsanlığa Fayda Sağlıyor”

 

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şubesi ile Çukurova Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte Jeoçeşitlilik ile Tüm Canlılar Arasındaki Kritik Bağlantı anlatıldı.

 

 “6 Ekim Uluslar arası Jeoçeşitlilik Günü” etkinlikleri kapsamında düzenlenen Jeolojik Varlıklar Sergisi ve konferans Çukurova Üniversitesi Jeoloji Bölümünde gerçekleştirildi. Sergi ve Konferanstan oluşan etkinliklere Jeoloji Mühendisleri, Jeoloji Bölüm öğrencileri, İsmail Sefa Özler Anadolu, Adana Fen Liseleri, Çukurova Üniversitesi ve Mina Anaokulu öğrencileri ile Akademisyenler katıldı.

 

“Jeoçeşitlilik Günü, Jeolojik Varlıkların Farkına Varılması için Fırsat”

 

Konferans öncesi konuşan Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şubesi 2. Başkanı Doç. Dr. Mustafa Akyıldız, Unesco’nun 6 Ekim’i “Uluslar arası Jeoçeşitlilik Günü” ilan etmesinin jeolojik varlıkların farkına varılması ve korunması adına önemli olduğunu söyledi.  Jeoçeşitliliğin, insanlığa fayda sağlayan inanılmaz bir mal ve hizmet zenginliği sunduğunu aktan Doç Dr. Mustafa Akyıldız “Çukurova Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü ile birlikte gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde doğal kaynakları ve jeolojik mirası sürdürülebilir bir şekilde yönetmenin önemini hatırlatma imkânı bulduk” dedi.

 

“Jeoçeşitlilik İnsanlığa Fayda Sağlıyor”

 

Günlük hayatta fark etmeden kullanılan Jeolojik materyallerin, tüm nesneleri oluşturan hammaddelerin kaynağı olduğunu anımsatan JMO 2. Başkanı Doç Dr. Mustafa Akyıldız şöyle devam etti:

 

“Yaptığımız etkinliklerde, Dünya'nın minerallerini, kayalarını, fosillerini, topraklarını, tortullarını, yer şekillerini, topografya ve nehirler ve göller gibi hidrolojik özelliklerini ile bu özellikleri yaratan ve değiştiren süreçler ile İnsan refahı, jeolojik kaynakların çeşitliliğine dayandığını aktardık. Günlük hayatımızın her alanında fark etmeden kullandığımız Jeolojik materyaller tüm nesneleri oluşturan hammaddelerin kaynağı olduğunu vurguladık.  Ayrıca Jeoçeşitliliğin, insanlığa fayda sağlayan inanılmaz bir mal ve hizmet zenginliği sunmadaki rolünü ve doğal kaynakları ve jeolojik mirası sürdürülebilir bir şekilde yönetmenin önemine dikkat çektik. Kısaca “Jeoçeşitlilik Günü dolayısıyla,  Jeoçeşitlilik ve tüm yaşam arasındaki kritik bağlantı hakkında farkındalığı artırmak ve yerbilimi eğitiminin insanlığa kaynak çıkarma, afet riskinin azaltılması, iklim değişikliğinin hafifletilmesi ve biyolojik çeşitlilik kaybı sorunlarına nasıl sürdürülebilir çözümler sunduğunu anlatmak için bir fırsat olmuştur”

 

Konferans ve Sergi İle Öğrenciler Bilgilendirildi

 

Çü jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr Atike Nazik tarafından “Jeoçeşitlilik ile Tüm Canlılar Arasındaki Kritik Bağlantı” konulu konferans verildi.  Konferansın ardından Jeoloji Mühendisliği Bölümünde gerçekleştirilen sergide kayaç, mineral, fosil örnekleri gösterilerek günlük yaşantıdaki yerleri konuk lise ve anaokulu öğrencilerine örneklenerek anlatıldı. Etkinliğe katılan Öğrencilere Jeoloji Mühendisleri Adana Şubesi tarafından hazırlanan katılım belgesi verildi ve kalem hediye edildi.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ÇÜ, ve, JMO’dan, “Jeoçeşitlilik, Günü”, Etkinlikleri,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı