301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
28 Eylül 2022 - Çarşamba 20:21 Bu haber 330 kez okundu
 
Adana’da Umre toplantısı
Adana’da Umre toplantısı
AKTUALİTE Haberi


Adana'da Umreci Toplayan Din Görevlileri ile İstişare toplantısı yapıldı.

Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı öncülüğünde yapılan umre turları konusunda toplantısına Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan'da çevrimiçi olarak katıldı.

Toplantıda 2022-2023 umre sezonunun daha iyi bir seviyeye getirmek için umre turlarının tanıtımı, organizasyonda görevi olanların tavır ve hareketleri, aidiyet duygusu vb. konular başlıklar halinde değerlendirildi. Din görevlilerinin ve umrecilerin istek ve önerileri doğrultusunda Adana İli için özel umre turlarının planlamasının yapıldığını belirten, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın yürütmüş olduğu hizmetlerden birisi de Hac ve Umre hizmetleridir. Gerçekten bu hizmetlerin ülkemizde Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından yürütülmesinin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. hac ve umre hizmetleri üç saç ayağı olan bir hizmettir. 1- Cenabı Allah’ın yardımı, 2- Ekip Ruhu, 3- Tecrübe ve Rehberlik. İşte bu üç unsur bir araya geldiğinde hac ve umrede başarı elde ediliyor. Vatandaşlarımızın kutsal beldelere özlemi çok daha fazla şu anda 2 milyon 300 kişi hacca kayıt olmuş bekliyor, ancak çok az kişi gidebiliyor. İki yıl pandemi sureci geçirdik, gidemeyenler daha da arttı. Önümüzdeki günlerde ön kayıt aldığımızda daha da çoğalacak” dedi.

Amaçlarının vatandaşlara Din hizmeti ve eğitimi sunmak olduğunu kaydeden Taşçı, bu farkındalık olarak yapılan toplantının diğer illere güzel bir şekilde yansıyacağını umduğunu söyledi. Bircan, “Diğer İllerimizde de bu şekilde toplantılar yapılmasını arzu ediyoruz. Ben şahsım adına 81 il Müftümüzden böyle toplantılar yapmasını bekliyorum inşallah. Bu hizmete öncülük eden İl Müftüsü Mehmet Taşcı’ya, İl Müftü yardımcısı Dr.Mekki Solmaz’a, Şube Müdürü Ali Hançer’e ve umreci toplayan Din Görevlilerimize teşekkür” ederim diye konuştu.

Öte yandan toplantı sonunda, sömestri tatilinde Adana’ya özel 2 farklı umre turu 14 ve 22 günlük Umre planlaması yapılacağı kararlaştırıldı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Adana’da, Umre, toplantısı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı