301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
18 Ağustos 2022 - Perşembe 21:37 Bu haber 511 kez okundu
 
ADANA BALKAN TÜRKLERİ DERNEĞİ BAŞKANI AZİZ SAĞIROĞLU'NDAN ÇAĞRI
ADANA BALKAN TÜRKLERİ DERNEĞİ BAŞKANI AZİZ SAĞIROĞLU'NDAN ÇAĞRI
DÜNYA Haberi


Adana Balkan Türkleri Derneği Başkanı Aziz Sağıroğlu, Türkiye'de yaşayan  Bulgaristan çifte pasaportlu vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Beyanname ( Zayavleniye) doldurmak için son gün 6 Eylül tarihidir. En temel anayasal hakkınız olan seçme hakkınızı kullanarak Bulgaristan'daki kardeşlerinize elinizi uzatın." dedi.

Başkan, Aziz Sağıroğlu, Bulgaristan'da tekrardan 2 Ekim tarihinde yapılacak olan parlamento  seçimleri için Türkiye'de oy kullanacak olan Bulgaristan Çifte Vatandaşlarımızın 6 Eylül 'e kadar beyanname işlemlerini tamamlamaları gerektiği uyarısında bulundu. Sağıroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2 Ekim'de yapılacak olan Bulgaristan Parlamento seçimlerinde Türkiye'de açılacak sandıklarda oy kullanacak çifte vatandaşların, Bulgaristan Yüksek Seçim Kurulunun internet sayfasında yurt dışı oy kullanma bölümüne girerek beyanname (Zayavleniye) doldurmaları gerektiğini belirtti. Bunun için kimlik kartı veya pasaportun yeterli olduğunu aktaran Sağıroğlu, "Ayrıca beyanname Kiril alfabesiyle doldurulacaktır. Sıkıntı çeken vatandaşlarımız Adana Balkan Türkleri Derneğimize başvurup yardım alabilir. Unutmayın, beyanname doldurmak için son tarih 6 Eylül Salı Günüdür. En temel anayasal hakkınız olan seçme hakkınızı kullanarak Bulgaristan'daki kardeşlerinize elinizi uzatın. Sandığa git Kimliğine Sahip Çık." ifadelerini kullandı.

Sağıroğlu, Türkiye'de hangi bölgede ne kadar seçim sandığı kurulacağının müracaatların ardından tam kesin Sayı belirleneceğini, ayrıca Adana ve Mersin Bölgemizde toplamda 2  sandık kurulacağını Adana'daki Sandığın Yüreğirde Merkezi bulunan Adana Balkan Türkleri Derneği Toplantı Salonunda, Mersin Bölgemizdeki Seçim Sandığı ise Toroslar İlçesi Sağlık Mahallesinde bulunan Mersin Balkan Türkleri Derneğimizin Salonunda kurulacağını belirtti.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ADANA, BALKAN, TÜRKLERİ, DERNEĞİ, BAŞKANI, AZİZ, SAĞIROĞLU'NDAN, ÇAĞRI,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı