301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
13 Eylül 2021 - Pazartesi 19:35 Bu haber 587 kez okundu
 
Abdullah Doğru Kozan'da bal yatırım tesislerini inceledi
Abdullah Doğru Kozan'da bal yatırım tesislerini inceledi
EKONOMİ Haberi


Adana’nın Kozan İlçesinde Mezla balı ile markalaşan arıcılar narenciye balının ardından bu yıl yanan Antalya ve Marmaris ormanlarından elde edilen Çam balının bölgede üretilmesi için harekete geçti.

Adana ve çevresinde bulunan çam ormanlarında arıların çam balı üretmesi için Akdeniz bölgesinde bulunan böcek’in bölgede çam ağaçlarına taşınması ile Çambalı üretiminde ki eksikliğin bölgeden tamamlanama bileceğini kaydeden Kozan Binboğa Bal Kooperatifi Başkanı Emrah Zararsız AK Parti Adana Milletvekili TBMM Tarım Komisyonu üyesi Abdullah Doğru’dan destek istedi.

Adana’nın Kozan ilçesine bir takım ziyaretler geçekleştirmek üzere gelen Ak Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru, Ak Parti Kozan İlçe Başkanı Av. Yusuf Bilgili ve yönetim kurulu üyeleri Türkiye’nin bal ihtiyacının yüzde 40’ını karşılayan ve 1440 üye ile en büyük bal kooperatifi olan Binboğa Bal’ı yönetim kurulunu ziyaret etti.

Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir ve yönetim kurulu ile de bir araya gelen Ak Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru Kozan ve çevresinde bal ve sanayi alanındaki yatırımlar üzerine yapılacak çalışmalar destekler üzerine fikir alışverişinde bulundu.

AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Bilgili, Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir, Binboğa Bal Kooperatifi Başkanı Emrah Zararsız ile basın açıklaması yapan AK Parti Milletvekili Abdullah Doğru, “ bugün ilçemizde Binboğa bal kooperatif üretim merkezinde incelemelerde bulunduk. Kooperatifçilik açısından ilçemizdeki bu kurum güzel bir örnek. İlçemizde yanan ormanlar ile birlikte çam balı daha kıymetli hale geldi. Tarım ve orman bakanlığında bu bölgede çamların aşılanarak bal üretimi ile ilgili çalışmalar üzerine görüşmeler yapacağız.  Adana’da bal ve balcılık noktasında lider konumundayız.  Arıcılarımızı tebrik ediyoruz. Covid – 19 salgın döneminde bal tüketimi artmışken sağlıklı balın tüketiciye ulaşması ülkemiz ve bizler için çok değerli bir yatırımdır” dedi.

Binboğa Bal Kooperatif Başkanı Emrah Zararsız Türkiye2nin bal ihtiyacının yüzde 40’nın Kozan ve çevresindeki aracılardan karşılandığını belirterek “ Çambalı üretim düştüğünü vekilimizi ilettik. Basra böceklerinin Muğla ve Aydın yöresinde bulunuyordu eğer bu böcekle bölgemizdeki çamlarda aşılama yaparsak hem yüzde 50 düşen çam balı üretimi arttırmış olacağız hem de bölgemizde kaliteli çam  balı üretimi yapmış olacağız” diye konuştu. 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Abdullah, Doğru, Kozan'da, bal, yatırım, tesislerini, inceledi,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı