301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
08 Temmuz 2021 - Perşembe 20:23 Bu haber 343 kez okundu
 
11 Temmuz seçimleri öncesi Başkan Kocaispir'den anlamlı jest
11 Temmuz seçimleri öncesi Başkan Kocaispir'den anlamlı jest
KÜLTÜR SANAT Haberi


11 Temmuz'dan yapılacak Bulgaristan seçimleri öncesinde Adana'da yaşayan Balkan ve Rumeli Türkleri'ne Yüreğir Belediye Başkanı Fatih M. Kocaispir'den anlamlı bir jest geldi.

 

Seçim heyecanı yaşayan Balkan ve Rumeli Türkleri "Cep Herkül’ü Naim” filmi ile moral depoladı.

 

Yüreğir Belediyesi'nin Millet Bahçesinde gerçekleştirdiği Arabada Sinema Günleri kapsamında, 46 Dünya rekoru ve onlarca altın madalya kazanan Milli Gururumuz Naim Süleymanoğlu’nun hayatını anlatan “Cep Herkül’ü Naim” filmi  oynatıldı.

 

Bulgaristan’daki asimilasyon politikaları nedeniyle Turgut Özal’ın da destekleriyle Türkiye’ye gelen Bulgaristan Kırcaali doğumlu Türk vatandaşı Naim Süleymanoğlu ekseninde Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarımızın hayatını konu alan film yoğun ilgi gördü.

 

Yüzlerce vatandaşın katıldığı etkinlikte Yüreğir Belediyesi tarafından izleyicilere patlamış mısır, gazoz ve çekirdek ikramı yapıldı.

 

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih M. Kocaispir, 11 Temmuz’da gerçekleşecek Bulgaristan seçimleri öncesinde Bulgaristan’da, Türkiye’de ve Adana’da oy kullanacak çifte vatandaş statüsünde Türk vatandaşları için seçimlerin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

 

Akdeniz Balkan Türkleri Federasyon Başkanı Dr.Özgür Kara da 11 Temmuz seçimlerinin, komünist rejim tarafından doğdukları büyüdükleri vatanlarını terke zorlanan, adeta sürülen Balkan ve Rumeli Türkleri için büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

 

Başkan Dr. Özgür Kara açıklamasında, "Böylesine hassas bir süreçte seçim öncesi bu anlamlı jest için Yüreğir Belediye Başkanı Sn. Fatih Kocaispir'e teşekkür ediyorum. Bulgar hükümetinin anlayışsız tutumu nedeniyle seçimlerde kendini ifade etme, oy kullanma sorunu yaşayan Balkan ve Rumeli Türkleri adına demokratik seçim talebimizi bir kez daha yineliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , , , 11, Temmuz, seçimleri, öncesi, Başkan, Kocaispir'den, anlamlı, jest,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı